Willem II ontvangst Excelsior bij seizoensouverture

Komende zondag treden de Tricolores in de seizoensouverture aan tegen de derde club uit Rotterdam: SBV Excelsior. Stipt om 14.30 uur ligt de door Henk Schiffmacher ontworpen Derbystar 2017/2018 op de middenstip van het Koning Willem II-stadion. De Tilburgse fans kunnen niet wachten om te zien waar het sterk vernieuwde team van trainer Van de Looi staat. En of ze voor de eerste keer in vier seizoenen op het hoogste niveau thuis kunnen winnen van de Kralingers.

Voertaal is Engels
Maar liefst veertien spelers vertrokken afgelopen seizoen uit Tilburg. Daar tegenover staan negen nieuwkomers van wie het merendeel uit buitenlandse gelederen afkomstig is, zoals Ismail Azzaoui (VfL Wolfsburg), Bartek Urbański (Legia Warschau), Karim Coulibaly (AS Nancy), Timon Wellenreuther (FC Schalke 04) en Kostas Tsimikas (Olympiakos Piraeus). Stuk voor stuk spelers die bij het grootste deel van de supportersschare tot voor kort onbekend waren en geen basisplaats hadden bij het eerste elftal van hun club. Dat maakt de nieuwsgierigheid voor de supporters alleen maar groter. De voertaal in Tilburg is inmiddels Engels. 

haye
Vorig seizoen eindigde de wedstrijd in Tilburg in 1-1 door doelpunten van Fran Sol en Hicham Faik. 

Op zoek naar buitenkansjes
Van Pedro Chirivella, Daniel Crowley, Fernando Lewis en Stefan van der Lei is iets meer bekend: de eerste twee speelden de tweede helft van het afgelopen seizoen op huurbasis bij Go Ahead Eagles; Lewis kwam over van AZ, Van der Lei van Groningen. Trainer Van de Looi heeft uitgesproken zijn selectie nog op een aantal plaatsen te willen versterken maar zoals bekend zijn de financiële middelen in Tilburg beperkt. Sinds een aantal jaren geldt de stelregel dat er niet meer wordt uitgegeven dan er binnenkomt, dus moet de technische staf onder leiding van Joris Mathijsen zoeken naar buitenkansjes. 

Eerste thuiswinst in vijf seizoenen?
Net als Willem II speelt Excelsior voor de vierde keer op rij in de hoogste Nederlandse divisie. Vorig jaar eindigden de Rotterdammers na een magistrale eindspurt één plek boven de Tilburgers: twaalfde. Een rangschikking waar Excelsior komend seizoen op voorhand voor zal tekenen. In Tilburg hopen ze op een hogere positie dan vorig jaar. Waar de play-offs een paar wedstrijden voor het einde van de competitie nog in zicht waren, duikelde Willem II in de laatste wedstrijden naar plaats dertien. Lukt het Willem II voor het eerst in vier seizoenen thuis te winnen van Excelsior met oud-Willem II’ers Anouar Hadouir en Ali Messaoud in de gelederen? Vorig haar eindigde de wedstrijd in 1-1. We gaan het zien, komende zondag aan de Goirleseweg.

Laatste nieuws

Delen mag