Willem II onderuit in Mechelen

Het is Willem II niet gelukt de goede reeks van de competitie door te trekken in het vriendschappelijke duel tegen KV Mechelen. In België werd met 4-1 verloren. Na een matige eerste helft, kwamen de Tricolores beter uit de kleedkamer. De wedstrijd naar eigen hand zetten lukte echter niet.

Het duurde even voor het duel op gang kwam. In de beginfase creëerde beide ploegen weinig kansen. Daarna nam KV Mechelen het initiatief en kwam het tot enkele kansen. Waar Brondeel op de inzet van Van Hoorenbeeck in de korte hoek nog antwoord had, was het even later raak via Van Damme die de 1-0 binnen knikte. Indien de VAR aanwezig was, was dit doelpunt vanwege buitenspel mogelijk niet goedgekeurd.

Het lukte de Tricolores daarna niet om het initiatief over te nemen. Dat resulteerde vijf minuten voor rust in nog een tegentreffer. Owusu probeerde de opstomende Kaya af te stoppen, maar uiteindelijk kwam de bal toch bij De Camargo terecht, die de bal achter Brondeel wist te schuiven: 2-0. De ruststand kwam een minuut later op het scorebord door een schot van Hairemans in de verre hoek: 3-0.

Tweede helft
De tweede helft begon met één wijziging aan de kant van Willem II. Michelis verving Jenssen. Hoewel Mechelen sterk uit de kleedkamer kwam, kreeg de ploeg van Grim gedurende de tweede helft steeds meer grip op de wedstrijd. Dit resulteerde dan ook in een snelle counter, waaruit Wriedt op aangeven van Svensson de 3-1 binnenschoof.
Na wat personele wijzigingen aan de kant van de Tricolores, werd steeds meer gevaar gesticht voor het doel van Mechelen.

Een schot net over het doel van Yeboah, Nunnely die in het zijnet schoot en Wriedt die een lage voorzet van Nunnely niet binnen wist te werken, zorgden ervoor dat de stand ongewijzigd bleef. Aan de andere kant was het daarentegen wel raak. Druijf kreeg de bal in de voeten, nadat doelman Van den Berg de bal niet goed wist te verwerken. Druijf omspeelde de keeper en speelde Cuypers voor een leeg doel aan. Daarmee werd de 4-1 en tevens de eindstand op het scorebord gezet.