Willem II onderuit bij koploper: 1-0

Willem II heeft ook zijn tweede wedstrijd na de winterstop verloren. Evenals vorige week in eigen huis tegen NEC was nu koploper Feyenoord in de Rotterdamse Kuip met 1-0 te sterk. Een overwinning waar overigens weinig op af viel de dingen.

Zoals het een thuisploeg betaamt, nam Feyenoord direct vanaf de aftrap het initiatief. Binnen het eerste kwartier raakte Eljero Elia, weliswaar in buitenspelpositie, de paal en was Nicolai Jorgensen tweemaal dichtbij een treffer. Bij de eerste poging redde Kostas Lamprou en bij de tweede poging kwam de aanvaller net te laat inglijden op een voorzet van Elia. Gaandeweg kwam Willem II wel beter in de wedstrijd maar bleven de Rotterdammers de bovenliggende partij.

ELIA GEVAARLIJK

Na 13 minuten spelen mocht Willem II-speler Jari Schuurman op aangeven van Thom Haye aanleggen, maar zijn niet al te harde schot ging naast. Het was een van de spaarzame wapenfeiten die de Tilburgers wisten te creëren in de eerste 45 minuten. De thuisploeg met Elia als de gevaarlijkste man, prikte regelmatig in de Tilburgse verdediging. Het was dan ook niet vreemd dat na 32 minuten spelen een voorzet van de rappe vleugelaanvaller het hoofd van Jens Toornstra bereikte, die Lamprou ditmaal kansloos liet: 1-0. Dirk Kuyt, Steven Berghuis en Elia kregen eveneens mogelijkheden om de voorsprong van de koploper in de Eredivisie verder uit te breiden maar misten of vonden Lamprou op hun weg.

WILLEM II MAG BLIJVEN HOPEN

De tweede helft liet in eerste instantie eenzelfde beeld zien. Na 63 minuten leek Elia de voorsprong van de thuisclub te verdubbelen maar hij rondde de fraai opgezette aanval in buitenspelpositie af. Ook nu kreeg Willem II een kans. Dico Koppers, in het veld gekomen voor Haye, bereikte het hoofd van Elmo Lieftink die recht in de handen van Jones kopte. Naarmate de tweede helft vorderde en Feyenoord niet tot scoren kwam, groeide het vertrouwen bij Willem II dat er wellicht toch iets te halen viel in de Kuip. De ploeg van Erwin van de Looi ondernam wel enig initiatief, maar wist geen echte scoringsmogelijkheden te creëren. Uiteindelijk mocht het doelman Lamprou nog danken dat hij in de slotfase redding bracht op een schot van Jorgensen na slordig balverlies op het middenveld en dat scheidsrechter Janssen de bal ver in blessuretijd niet op de stip legde nadat Basacikoglu in het strafschopgebied ten val kwam.