Willem II O21 wint knap uit bij ADO Den Haag

Willem II O21 wint knap uit bij ADO Den Haag

Na de remise tegen FC Emmen vorige week kon Willem II O21 zaterdagmiddag voor het eerst dit seizoen drie punten bijschrijven. In een winderig Den Haag werd het 1-2 voor de goed voetballende ploeg van Peter van den Berg. 

Verdediger Sam Tel, spits Jelte Pal en doelman Maarten Schut begonnen aan de aftrap, waar zij een dag eerder nog bij de wedstrijdselectie van het eerste elftal zaten. De Tilburgers speelden een goede eerste helft en leken dit na rust door te trekken. Na ruim een uur spelen werd de wedstrijd fysieker, waarna het Willem II lukte de overwinning over de streep te trekken.

Sterke eerste helft
Al vroeg in de eerste helft kwam Willem II op voorsprong. Middenvelder Chip Engels onderschepte de bal en gaf deze mee aan Pal. De aanvaller legde vanaf rechts af op Naïm Matoug die binnen kon schieten: 0-1. Kort daarna volgde een enorme kans voor ADO Den Haag na een slippertje achterin. In de 1-op-1 wist doelman Schut echter uitstekend te redden met zijn voet. Het spel golfde op-en-neer, wat er uiteindelijk toe leidde dat het halverwege de eerste helft wél raak was. De ploeg van Giovanni Franken maakte de 1-1. Slechts zes minuten later kwam Willem II opnieuw op voorsprong. Na een prachtige pass van Pal op Khaled Razak kon de ‘winger’ de bal voorgeven. Centrumspits Pal kopte vervolgens zelf binnen bij de tweede paal: 1-2.

Pal

Na een klein halfuur spelen werkte aanvoerder Amine Lachkar de bal knap van de lijn. In de minuten daarna volgden een aantal kleine kansen voor ADO, maar Schut had op alle inzetten een antwoord. Op slag van rust kreeg Willem II mogelijkheden om de voorsprong verder uit te bouwen. Via vleugelaanvallers Razak en Matoug werd het gevaarlijk, maar een doelpunt bleef uit.

Vechtwedstrijd
Kort na de hervatting liet Willem II de bal makkelijk rondgaan. Na een uur spelen veranderde het beeld van de wedstrijd door fysiek spel van beide ploegen. Halverwege de tweede helft probeerde invaller Per van Loon het, maar zijn poging ging over. Een minuut later werd een uithaal van Razak gepakt door de keeper van ADO. Doelman Schut, die een sterke wedstrijd speelde, had in de 80e minuut een poging van de Haagse formatie klemvast. In de slotfase leek ADO zich langs de verdediging te spelen, maar verdediger Max Christoffel werkte de bal knap weg met een sliding. Willem II O21 neemt daarmee de eerste drie punten van dit seizoen mee naar Tilburg.

De eerstvolgende wedstrijd zal gespeeld worden op zaterdag 1 oktober. FC Groningen, dat tot nu toe net als Willem II vier punten uit 3 wedstrijden wist te halen, is dan te gast op Sportpark Prinsenhoeve. De aftrap is om 15.00 uur op het hoofdveld. Het complete wedstrijdprogramma vind je hier.

Opstelling
Maarten Schut, Arya Gorshidian (70. Mees Hoeben), Amine Lachkar, Sam Tel (60. Max Christoffel), Niels van Berkel, Mika de Jonge, Martijn van der Sande, Chips Engels (84. Hafid Jahaoui), Naïm Matoug (60. Per van Loon), Jelte Pal (84. Abdul Touré), Khaled Razak

Toin Damen

Laatste nieuws