Willem II O21 onderuit tegen De Graafschap O21

Na een weekend zonder wedstrijd, trad Willem II O21 vandaag aan tegen De Graafschap O21. Het kersverse trainersduo Bram van de Vinne en Bruno Andrade zat vandaag meteen op de bank.

Voor Willem II was het belang om de wedstrijd te winnen groot. Na een nederlaag tegen Roda JC stonden de Tricolores enkel op doelsaldo nog bovenaan. Helaas eindigde de middag in opnieuw een verliespartij voor Willem II O21.

Dominant De Graafschap

De Graafschap kwam fel uit de startblokken en wist de wedstrijd vrij snel naar zich toe te trekken. Dit resulteerde binnen vijf minuten al in een grote kans voor de ‘Superboeren’ via een combinatie door het centrum van de Tricolores. Echter schoof de bal voorlangs. Dit gebeurde ook enkele minuten later, toen Willem II na een vrije trap op eigen helft de bal inleverde. Gelukkig voor de Tilburgers werd ook deze kans niet benut. Even later was het doelman Maarten Schut die zichzelf dapper voor de spits van De Graafschap gooide, waardoor een scoringskans onschadelijk werd gemaakt.

Aan de andere kant was het wel direct raak. Een lange bal op Amoros Nshimirimana werd perfect aangenomen. De spits legde de bal breed op Timo Regouin en sprintte zelf door naar het doel. Daar ontving hij de bal terug van de behendige buitenspeler en twijfelde niet. De bal werd in de korte hoek achter de doelman van De Graafschap geschoven: 1-0.

De Tricolores bleven elkaar lastig vinden. Door slordige passes kwam het grootste gevaar in de eerste helft van De Graafschap, maar de Superboeren wisten zichzelf ondanks grote kansen niet te belonen.

Na een klein half uur spelen werd Nshimirimana opnieuw weggestuurd. De spits wurmde zich langs de verdediging van De Graafschap en legde de bal ter hoogte van het zestienmetergebied klaar voor Regouin. Zijn schot werd helaas geblokt. Vijf minuten later stormde De Graafschap af op het doel van Schut. Sam Tel haalde de aanvaller van de Superboeren neer en dit resulteerde nét buiten het zestienmetergebied in een vrije trap, welke door Schut werd gered.

Deksel op de neus

De tweede helft kwam Willem II iets sterker uit de kleedkamer en werd het spel beter verlegd. Echter nam De Graafschap het initiatief al snel weer over en kreeg de ploeg uit Doetinchem weer enkele kansen. Toch kwamen de Tricolores er na tien minuten in de tweede helft gevaarlijk uit. Een slordige terugspeelbal van De Graafschap leidde ertoe dat Nshimirimana alleen op het doel van de Superboeren af kon stormen. De spits twijfelde echter te lang en kapte uiteindelijk terug, waardoor het grootste gevaar geweken was.

Even later was het doelman Schut die na een redding verslagen leek, maar Tel wist de rebound van de lijn weg te werken. De Graafschap bleef aandringen en in de 70e minuut resulteerde dat in de gelijkmaker. Een schot van afstand was Schut, door een lastige stuit, te machtig. Ondanks de wissels lukte het Willem II niet meer om een slotoffensief te forceren. De Graafschap schoot tien minuten voor tijd de 1-2 binnen, uiteindelijk ook de eindstand. Daarmee kregen de Tricolores als nog het deksel op de neus.

Basisopstelling: Schut, Spijkers, Lewis, Tel, Verhagen (76’ De Laat), Van der Sande, Regouin, Nshimirimana (76’ Pal), Matoug (85’ Menelik), Venrooy (67’ Van der Pol)