Willem II O21 en PEC Zwolle O21 delen punten

Willem II O21 en PEC Zwolle O21 delen punten

De tweede competitiewedstrijd van Willem II O21 is geëindigd in een 1-1 gelijkspel. Maarten Schut eiste een absolute hoofdrol op met cruciale reddingen en een gestopte strafschop.

Schut belangrijk
Zowel Willem II als PEC Zwolle begonnen de wedstrijd afwachtend. Echter kreeg PEC Zwolle na tien minuten het overwicht en de eerste kansen van de wedstrijd. Bij Willem II verkeerde Maarten Schut in bloedvorm. Hij wist redding te brengen op enkele grote kansen en hield Willem II daarmee in de wedstrijd. Een kwartier vóór rust was wederom Schut de grote man. Na een overtreding van Sjeffie Verhagen ging de bal op de stip, maar Schut pakte de bal in de linkerhoek en in de rebound was daar Naïm Matoug om de bal van de lijn te halen. De ploeg van Willem Weijs leek een boost te krijgen, want niet veel later was het Amoros Nshimirimana die met een knappe steekpass Timo Regouin op het doel afstuurde. Die twijfelde niet en knalde snoeihard de 1-0 tegen de touwen. Daarna kwam het grote gevaar toch weer met name van PEC Zwolle, maar waar de 1-1 leek te vallen, was daar ineens Verhagen met het blok. Willem II O21 ging dus met een 1-0 voorsprong de kleedkamer in.
 

Maarten Schut stopt de strafschop van PEC Zwolle

Op gelijke hoogte
De tweede helft begon Willem II met twee verse krachten. Sam Tel en Martijn van der Sande vervingen Sjeffie Verhagen en Aaron Menelik. Het leek de Tricolores te helpen, want PEC Zwolle werd in de beginfase van de tweede helft goed onder druk gezet. Echter kwam daarna het initiatief wederom bij de Zwollenaren terecht waardoor Schut weer op moest treden, en dat deed hij voortreffelijk. Doordat PEC op zoek ging naar de gelijkmaker, lag er ruimte voor Willem II. Er waren in de slotfase over en weer voldoende kansen. Hoewel Schut vandaag niet te passeren leek, lukte het PEC Zwolle om toch de 1-1 nog op het scorebord te zetten. In eerste instantie redde de doelman het schot in de korte hoek nog, maar in de rebound wisten de Zwollenaren zichzelf toch nog te belonen. In de war raakte Schut niet, want even later bracht hij nog knap redding op een schot dat richting de kruising vloog. Regouin maakte bijna het doelpunt van het jaar met een pegel vanaf de zijlijn die letterlijk op de kruising belandde. Tot scoren kwamen beide ploegen niet meer en dus werden de punten in Tilburg verdeeld.

Basisopstelling: Schut, Verhagen (46’ Tel), Babo (75’ Lachkar), De Laat, Spijkers, Coeckelbergs, Regouin, Menelik (46’ Van der Sande), Nshimirimana, Paauwe (86’ Van der Pol), Matoug (80‘ Pal)
 

Toin Damen

Laatste nieuws