Willem II niet voorbij PEC Zwolle

Willem II niet voorbij PEC Zwolle

In een goed gevuld Koning Willem II stadion hebben de Tricolores zondagmiddag de eerste thuiswedstrijd van het nieuwe kalenderjaar gelijkgespeeld. In een moeizaam duel tegen PEC Zwolle slaagden beide teams er niet in om te scoren: 0-0. Door dit resultaat zakt Willem II na 20 speelronden naar de vierde plaats in de Eredivisie. 

Wijziging
De zware uitwedstrijd tegen AZ en het midweekse bekerduel tegen SC Heerenveen hadden voor Bart Nieuwkoop hun tol geëist. De rechtsback ontbrak. Daartegenover stond dat Vangelis Pavlidis en Pol Llonch fit genoeg waren om aan de aftrap te verschijnen. Ook aanvoerder Jordens Peters was weer van de partij.

Laag tempo
De wedstrijd begon met één minuut stilte voor alle Willem II‘ers die het afgelopen jaar zijn overleden. Vervolgens floot scheidsrechter Erwin Blank voor het begin van de wedstrijd. Het baltempo van de Tricolores was in de gehele eerste helft te laag om het goed georganiseerde PEC Zwolle stuk te spelen. De gasten daarentegen loerde op de counter en werden zo een aantal malen via Lennart Thy en Pelle Clement gevaarlijk. Een van de spaarzame kansen voor de Tricolores was voor Mats Köhlert die een voorzet van Miguel Nelom verlengde, maar keeper Michael Zetterer tikte het schot uit de kruising. Mike Trésor Ndayishimiye schoot dichtbij het doel te gehaast, waardoor zijn inzet hoog over ging. Logisch geval was dan ook de 0-0 ruststand.

Een indrukwekkende minuut stilte voor alle in 2019 overleden Willem II'ers

Zelfde spelbeeld 
Aan het begin van de tweede helft werd Miquel Nelom door Damil Dankerlui vervangen. Aan het spelbeeld veranderde echter niets. Willem II kwam na krap een uur goed weg toen een van richting veranderd schot via de voet van Sebastian Holmén net naast het doel van Timon Wellenreuther ging. Aan de andere kant was Driess Saddiki dichtbij een treffer maar hij kwam een teenlengte tekort om de voorzet van Ndayishimiye in het doel te schuiven. 


Tij keren 
Trainer Adrie Koster probeerde een kwartier voor tijd met een dubbele aanvallende wissel het tij te keren, Pavlidis en Saddiki verlieten het veld voor Paul Gladon en Marios Vrousai. Hij leek daarin te slagen toen even later Ché Nunnely de diepte werd ingestuurd. Thomas Lam kon niet anders dan aan de noodrem te trekken, hetgeen hem een directe rode kaart op leverde. Maar ook in de overtalsituatie en de extra speeltijd slaagde Willem II er niet in om te scoren: 0-0. 

Geert van Erven

Laatste nieuws