Willem II neemt afscheid van Gery Vink

Willem II neemt afscheid van Gery Vink

Gery Vink gaat na drie seizoenen bij Willem II op zoek naar een nieuwe uitdaging. Het aflopende contract van de assistent-trainer wordt niet verlengd. ‘We hebben in drie jaar veel successen behaald’, zegt Vink. 

Vink (55) tekende in mei 2018 een driejarig contract. Samen met Adrie Koster, Chima Onyeike en Harald Wapenaar vormde Vink lange tijd de technische staf, waaronder de Tricolores de bekerfinale en Europees voetbal haalden. 

‘Norm omhoog’ 
‘Drie jaar geleden ben ik bij Willem II gekomen met de droom de Champions League wederom naar Tilburg te halen. Ik ben mijn collega’s die betrokken waren om de norm binnen de organisatie stapsgewijs omhoog te brengen zeer dankbaar. Gedurende dat proces hebben we middels een vijfde plek Europees voetbal behaald en de bekerfinale gespeeld. Dat waren absolute hoogtepunten en ik ben trots dat ik aan die prestaties mijn steentje heb kunnen bijdragen’, zegt Vink. 

'Warm hart' 
‘Als ik terugkijk op waar de club vandaan komt en nu staat, ben ik de mensen bij de club dankbaar dat we samen grote vooruitgang hebben bewerkstelligd. Daarom zal ik Willem II altijd een warm hart blijven toedragen. Voor de komende tijd ga ik op zoek naar mijn eigen geluk’, sluit hij af. 

Nieuwe assistent
Joris Mathijsen: ‘We willen Gery ontzettend bedanken voor de rol die hij heeft gehad in het behalen van de successen van de laatste jaren. Dit seizoen hebben we hard gewerkt om het tij te keren en in de Eredivisie te blijven. Dat is ons uiteindelijk samen met Gery gelukt. Met de komst van Fred Grim als nieuwe hoofdtrainer hebben we het besluit genomen ook een nieuwe assistent-trainer aan te willen stellen. Wij wensen Gery uiteraard veel succes bij het vervolg van zijn loopbaan.’ 

Geert van Erven

Laatste nieuws