Willem II neemt afscheid van Fernando Lewis

Willem II neemt afscheid van Fernando Lewis

Het aflopende contract van Fernando Lewis wordt na dit seizoen niet verlengd. Daarmee komt voor de aanvallende verdediger na drie seizoenen een einde aan zijn periode bij Willem II. Lewis speelde in totaal 64 wedstrijden. 

Zijn debuut maakt hij met een basisplaats in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (augustus 2017), nadat hij in de zomer ervoor AZ transfervrij verlaat. Lewis past zich snel aan en groeit uit tot een zekerheid in de verdediging van Willem II. Onder zowel Erwin van de Looi als Adrie Koster is hij dé rechtsback van de ploeg. 

Aanvallend
Naast zijn verdedigende werk is hij ook aanvallend van waarde. Met lange sprints en acties zorgt hij voor veel dreiging op de helft van de tegenstander. Zijn twee treffers maakt hij in het seizoen 2018-2019. In de thuiswedstrijd tegen De Graafschap en uitwedstrijd tegen Feyenoord schiet Lewis van afstand in de verre hoek binnen. 

Geliefd
Dat Lewis geliefd is bij supporters blijkt nog maar eens na afloop van Willem II – FC Emmen dit seizoen. Enkele dagen nadat bekend wordt dat hij lang uit de roulatie zal zijn, is hij bij de overwinning op FC Emmen op de KingSide te vinden om samen met supporters en teamgenoten de winst te vieren. Rondom de daaropvolgende thuiswedstrijd tegen VVV Venlo neemt Lewis van de supporters honderden steunbetuigingen in ontvangst. 

Team en staf
‘Ik wil graag de club, mijn teamgenoten, de staf voor en achter de schermen en vooral de supporters bedanken voor de afgelopen drie jaar bij Willem II. Graag was ik, nu ik weer volledig fit ben, de strijd aangegaan om samen met iedereen Europa in te gaan. Helaas heeft de club deze week besloten mijn contract niet te verlengen’, zegt Lewis.  

Mooiste supporters 
Lewis kijkt met een goed gevoel terug op zijn jaren in Tilburg. ‘Ik heb hier drie goede jaren gehad en ben na mijn blessure ontzettend fijn opgevangen door de mooiste supporters van het land. De sfeeracties en steun zal ik dan ook niet vergeten. Ik kijk uit naar een nieuwe stap in mijn carrière en ben iedereen ontzettend dankbaar.’

Fernando, bedankt voor jouw inzet voor de club. Wij wensen je veel succes bij het verdere verloop van je carrière. 

Toin Damen / Geert van Erven

Laatste nieuws