Willem II neemt afscheid van Adrie Koster

Willem II neemt afscheid van Adrie Koster

Willem II heeft afscheid genomen van hoofdtrainer Adrie Koster. De aanleiding voor deze moeilijke beslissing zijn de tegenvallende sportieve resultaten gedurende het huidige seizoen. 

Onder leiding van Koster kende Willem II een van de meest succesvolle periodes uit de clubhistorie. Met aantrekkelijk voetbal werd de bekerfinale en voor het eerst sinds 2005 Europees voetbal behaald. 

Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘Wij zijn Adrie erg dankbaar voor de mooie prestaties die we samen met hem bereikt hebben. Gedurende ruim 2,5 jaar hebben we erg prettig met Adrie samengewerkt. Toch voelen we ons nu genoodzaakt om gezien de tegenvallende resultaten van dit seizoen in het belang van de club dit zeer moeilijke besluit te nemen.’

Adrie Koster: ‘Ik heb bij Willem II fantastische jaren gehad en erg fijn kunnen werken. Door verschillende omstandigheden is het dit seizoen niet gelukt om in lijn met de afgelopen jaren goed te presteren. Dat is doodzonde en het is spijtig dat het zo gelopen is.’ 

Willem II bereidt zich de komende dagen onder leiding van Gery Vink, Chima Onyeike en Harald Wapenaar voor op de wedstrijd tegen Ajax. De club gaat op zoek naar een nieuwe hoofdtrainer. 
 

Geert van Erven

Laatste nieuws