Willem II moet Go Ahead voorbij laten gaan

Auteur
Guido Holman
Toin Damen, Geert van Erven

Willem II ziet op de ranglijst Go Ahead Eagles over zich heen komen. De ploeg uit Deventer had aan één moment net na rust voldoende om de volle winst mee naar huis te nemen: 0-1.

Het spreekwoord “een goed begin is het halve werk” ging deze keer niet op voor Willem II. Binnen tien minuten schoten en kopten de Tilburgers al drie doelpogingen bij elkaar via Ché Nunnely, Mats Kohlert en Driess Saddiki. Even later raakte Derrick Kohn van grote afstand de bovenkant van de lat. De eerste kans van de Eagles kwam voort uit een verrassende corner. Köhlert hielp zijn doelman Timon Wellenreuther een handje door de bal bij de paal van de lijn te halen.

Afbeelding
sadikki

Voorsprong Eagles
Go Ahead Eagles scoorde dit seizoen 76 procent van haar doelpunten in het tweede bedrijf. En ook nu was het net na rust raak. Na een mooie aanval schoot Boyd Lucassen geheel vrijstaand zijn eerste doelpunt in de Eredivisie in de verre hoek achter Wellenreuther binnen: 0-1

Vijf wissels
Willem II probeerde de gelijkmaker nog op het bord te krijgen, maar veel kansen vielen er in het Koning Willem II stadion niet meer te noteren. Köhn was met een schot van ver nog het dichtst bij de gelijkmaker, dat doelman Hahn bijna verraste. Ook de vijf verse krachten (Svensson, Meerveld, Roemeratoe, Kampetsis en Yeboah) kregen geen verandering meer in de stand.

Afbeelding
jenssen

Decembermaand
Al met al een teleurstellende avond en een onnodige nederlaag. Tot de winterstop wachten nog uitwedstrijden tegen Ajax en AZ en komen de twee andere promovendi (SC Cambuur en N.E.C.) nog naar Tilburg.