Willem II met vertrouwen tegen PSV

Willem II begint vanmiddag aan de derby tegen PSV als nummer drie van de Eredivisie. Wie dat aan het begin van het seizoen had gezegd, was hoogstwaarschijnlijk raar aangekeken. Bij PSV liep de voetbalmotor gesmeerd, totdat er thuis tegen Feyenoord (0-4) zand in kwam. Ook op bezoek bij Go Ahead Eagles (1-2) zag de ploeg van Roger Schmidt er niet al te goed uit.



Nog voordat het seizoen begon, gooide PSV al hoge ogen. Eerst sleepte het de Johan Cruijff Schaal in de wacht ten koste van Ajax (0-4) en vervolgens legde het Galatasaray vrij eenvoudig over de knie (5-1 en 1-2). Ook in de competitie ging het de Eindhovenaren voor de wind. Met smaakmakers als Noni Madueke, Cody Gakpo en Mario Götze sloot het de eerste vier wedstrijden winnend af, waarna de klad erin kwam tegen de Rotterdammers en de Eagles.



Referentiemateriaal

Aan de vorige editie van deze Brabantse derby bewaren de Willem II’ers geen goede herinneringen. Toen gingen de Tricolores namelijk, zonder ook maar één keer op doel te schieten, met 0-2 ten onder. Niet bepaald goed referentiemateriaal. Nee, neem dan de 2-1 thuisoverwinning op PSV in het successeizoen 2019/2020. In een kolkend Koning Willem II stadion, dat vanmiddag eindelijk weer volledig gevuld mag zijn, was Ché Nunnely met twee goals de grote man aan Tilburgse zijde.

Wisselbeleid

Het is een veelbesproken onderwerp in de media de laatste tijd: het wisselbeleid van Roger Schmidt. De Duitse oefenmeester haalde in de laatste wedstrijden vaak sterkhouders naar de kant. Of dat in Tilburg ook het geval is, zal later vandaag blijken. Wat in ieder geval vaststaat: bij PSV komt Madueke sowieso niet in actie wegens een blessure. Een aderlating voor de ploeg uit de lichtstad, die de absentie van de stijlvolle buitenspeler daarentegen prima kan opvangen met Ritsu Doan. De Japanner was afgelopen woensdag nog trefzeker in Deventer. Verder trainen Götze en Ibrahim Sangaré weer mee, maar is het nog niet duidelijk of het duo ook daadwerkelijk inzetbaar is in Tilburg.

Tweede derby

De ontmoeting met PSV betekent de tweede derby voor Willem II in vijf dagen. Afgelopen dinsdag sloten de Tricolores namelijk het andere Brabantse onderonsje met RKC Waalwijk winnend af: 1-2. Die zege betekende dertien punten en de tweede plaats voor de ploeg van Fred Grim. Het zorgde er tevens voor dat deze editie van Willem II – PSV, het duel tussen de nummers drie en twee van de Eredivisie, gebombardeerd kan worden tot heuse ‘topper’.  

Bericht delen