Willem II lijdt zeer pijnlijke nederlaag

Willem II lijdt zeer pijnlijke nederlaag

Willem II is vrijdagavond in eigen huis pijnlijk onderuitgegaan tegen FC Utrecht. Bij de rust keken de Tricolores door doelpunten van Sander van de Streek (2) en Hidde ter Avest al tegen een 0-3 achterstand aan. In de tweede helft bepaalden Bart Ramselaar, Gyrano Kerk en Mark van der Maarel de eindstand op 0-6.

De wedstrijd was koud drie minuten aan de gang, toen FC Utrecht na goed voorbereidend werk van Van de Streek al op voorsprong kwam. Zijn voorzet was op maat voor Hidde ter Avest die vrij voor doel kon inschieten: 0-1. Acht minuten later een soortgelijk scenario, al kwam de voorzet vanaf de rechterkant ditmaal van Adam Maher en was Van de Streek de doelpuntenmaker: 0-2. De linkerflank van Willem II bleek zo lek als een mandje, ook Kerk kon via die flank opkomen, maar schoot keihard op de paal. 

Eén schot op doel
Een minuut later was het wel raak. Nu kwam de voorzet door Kerk vanaf de linkerkant, waarna Van de Streek de bal strak vanuit de draai rechts in het doel kon schieten: 0-3. De Utrechtse honger naar doelpunten leek gestild, want daarna nam de ploeg duidelijk gas terug. Kort voor rust probeerde Van de Streek het nog een keer, maar zijn schot belandde op de vuisten van Aro Muric. De vrije trap van Mike Trésor in de extra tijd, die over het doel van Eric Oelschlägel ging, was schrijnend genoeg het enige schot op doel in de eerste helft.

Teleurstelling bij Wesley Spieringhs na de 0-3 van FC Utrecht

FC Utrecht gaat door
Bij het ingaan van de tweede helft kwam Kwasi Wriedt voor Görkem Saglam in het veld. Mocht Willem II zich nog illusies hebben gemaakt, dan werden deze direct aan het begin van de tweede helft aan diggelen geschoten. Ter Avest slingerde de bal vanaf de rechterkant voor het doel, waar Ramselaar de bal in het doel schoot: 0-4. Daarmee was het leed nog niet geleden. 

Half dozijn
De ingevallen Mimoun Mahi gaf halverwege de tweede helft een fraaie voorzet op Kerk die de bal eenvoudig kon binnen tikken: 0-5. In de slotfase maakte FC Utrecht het halve dozijn vol. Een steekbal op Van der Maarel werd door hem via de binnenkant van de paal afgerond: 0-6. Als het vizier van de Utrechtse aanvallers nog wat scherper had gestaan, had de nederlaag nog veel groter uitgevallen. 

Toin Damen, Geert van Etven

Laatste nieuws