Willem II lijdt eerste oefennederlaag

Willem II lijdt eerste oefennederlaag

Willem II is woensdagavond tegen Sparta Rotterdam tegen zijn eerste oefennederlaag aangelopen. De uitgedunde selectie wist het vooral in de beginfase niet bol te werken tegen een fel Sparta Rotterdam. Later kwam het duel meer in evenwicht, maar de nederlaag was terecht: 0-3.

Centraal in de verdediging was een plaats ingeruimd voor de Portugese stagiaire Joao Queirós. Op het middenveld kreeg Rick Zuijderwijk een basisplek.

Slow start
Binnen twee minuten lag de eerste treffer achter doelman Timon Wellenreuther. Abdou Harroui schoot een bal die over de verdediging viel, snoeihard in de kruising. Vijf minuten later kopte de volledig vrijstaande verdediger Bart Vriends uit een corner de tweede treffer in het net. Sparta bleef sterker het eerste kwartier en kreeg via Deroy Duarte nog een vrije doortocht naar een derde treffer. De middenvelder schoot rakelings naast. Vangelis Pavlidis noteerde na een mooie steekbal van Marios Vrousai de enige echte Tilburgse kans in het eerste bedrijf. De Griek schoot echter tegen de zich breed makende Sparta doelman Tim Coremans op. 

Vervolg onder foto's

Tweede bedrijf
In de loop van de tweede helft kregen Dylan Ryan, Karim Coulibaly en Victor van den Bogert speeltijd. Ook kwam de gewisselde Driess Saddiki opnieuw in het veld voor de licht geblesseerde Zuijderwijk. Jordens Peters en Piet Velthuizen bleven de volle negentig minuten op de bank. Het was wachten tot halverwege de tweede helft voordat een van de twee doelmannen werd getest. Dit keer was het Vrousai die de Sparta-doelman vanaf een meter of tien op de proef stelde. Ook Pavlidis en Coulibaly kregen nog kansen op de aansluitingstreffer, maar die kwam niet meer op het scorebord. Sterker nog: vlak voor tijd zorgde Halil Dervisoglu uit een scrimmage voor de derde Rotterdamse treffer.

Zulte Waregem
Zaterdag wacht het elftal van trainer Adrie Koster een kans op revanche in België tegen Zulte Waregem. Het vijfde oefenduel in de voorbereiding op het seizoen 2019/2020 dat voor Willem II op vrijdagavond 2 augustus begint met een uitwedstrijd tegen PEC Zwolle.

Fotografie © Toin Damen

Laatste nieuws