Willem II lijdt in Arnhem derde nederlaag op rij
Danielle Santegoets-Pistorius
Toin Damen

Helaas is het Willem II dit seizoen niet gelukt om punten mee te nemen uit Arnhem. Vitesse was zaterdagavond met 3-2 te sterk. Na een 1-0 ruststand breidden de Arnhemmers de voorsprong al snel in de tweede helft uit. Het team van trainer Adrie Koster wist nog wel twee keer terug te komen, maar uiteindelijk trok Vitesse toch aan het langste eind.

Vitesse maakte meteen duidelijk dat ze op jacht gingen naar de eerste overwinning in dit kalenderjaar. Binnen vijf minuten was de eerste gevaarlijke situatie al een feit. Het was Alexander Büttner die een strakke voorzet gaf, maar daarmee gelukkig voor de Tricolores geen medespeler bereikte. Een minuut daarna was het echter wel raak. Een prachtige kopbal van Bryan Linssen ging met een boogje over Timon Wellenreuther: 1-0. ‘Ondanks de goede voorbereiding werden we toch verrast door deze specialiteit van Linssen’, zei Koster hierover.

Willem II te tam

De Tricolores lieten zich na een kwartier voor het eerst zien in het keepersgebied van de Arnhemmers. Alexander Isak en Renato Tapia kwamen gevaarlijk voor de goal, maar hun pogingen strandden. De rest van de eerste helft was Vitesse de bovenliggende partij, met nog een spectaculaire omhaal van Bryan Linssen en een afstandsschot als gevolg. Willem II bleef te tam in deze fase van de wedstrijd. Koster: ‘Er zat geen snelheid in het spel en door slordigheden kwamen we niet tot echte kansen.’

Fel Vitesse

Vitesse kwam na rust het felst uit de kleedkamer. De Arnhemmers gingen meteen in de aanval, wat al snel leidde tot een aantal gevaarlijke momenten voor het Tilburgse doel. Wellenreuther stond in deze fase goed te keepen, maar kon niet voorkomen dat een schot van Martin Ødegaard, dat van richting werd veranderd door Jordens Peters, in zijn doel belandde: 2-0.

Terug in de wedstrijd

Willem II liet zich echter niet uit het veld slaan door deze tweede tegentreffer. Een aantal mooie aanvallen van Tilburgse kant volgden en leidde tot de aansluitngstreffer. Marios Vrousai legde na een mooie solo de bal breed voor de voeten van Isak. Keeper Eduardo raakte de bal nog, maar gelukkig had het schot van Isak genoeg vaart om de doellijn te passeren: 2-1. Even leek ook de gelijkmaker te vallen, maar de kansen werden niet benut. Na het korte overwicht voor de Tilburgers, viel toch, eigenlijk uit het niets, de 3-1 voor Vitesse via Max Clark. Kort daarna zorgde Vangelis Pavlidis voor wederom voor de aansluitingstreffer: 3-2.

Supporters

Gesteund door een vol uitvak ging Willem II vervolgens op zoek naar de gelijkmaker. De aanvallende wissel van Koster (Kristófer Kristinsson voor Daniel Crowley) zorgde meteen voor gevaar. Het leverde de Tilburgers in de laatste vijf minuten een aantal kansen op. ‘Tot aan het eind van de wedstrijd bleven we erin geloven’, aldus Koster. ‘We hebben tot in de laatste minuut de mogelijkheid gehad om de 3-3 te maken, maar helaas lukte dat niet.’