Willem II legt Pol Llonch voor drie jaar vast 

Willem II legt Pol Llonch voor drie jaar vast 

Willem II heeft middenvelder Pol Llonch aangetrokken. De 25-jarige Spanjaard werd donderdagochtend medisch goedgekeurd en tekende vanmiddag een driejarig contract.

Pol Llonch Puyalto, zoals zijn volledige naam luidt, werd op 7 oktober 1992 geboren in Barcelona. Op 17-jarige leeftijd werd hij ingelijfd door het Catalaanse L'Hospitalet, waar hij in 2011 op 19-jairge leeftijd in de Segunda División B (derde Spaanse niveau) zijn debuut maakte in de hoofdmacht. 

Tekst gaat verder onder video

Wisla Krakow
Van 2014 t/m 2017 kwam hij achtereenvolgend uit voor Espanyol B en Girona FC, dat hem vervolgens een jaar uitleende aan Granada B. De afgelopen anderhalf jaar stond de verdedigende middenvelder onder contract bij het Poolse Wisla Krakow, waar hij ruim 40 wedstrijden speelde. 

Compleet mogelijk
Llonch is Willem II’s tweede aanwinst voor het nieuwe seizoen die een langjarig contract tekent. Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘We willen de voorbereiding op het seizoen met een zo compleet mogelijke groep beginnen. We zijn dan ook blij dat we Pol, een ervaren speler, nu al en voor meerdere jaren hebben vastgelegd.’

Bienvenido Pol!

pol

Fotografie: Geert van Erven

 

Laatste nieuws