Willem II legt Heracles in voetbalshow over de knie
Enrico van Elshout
Geert van Erven

In een fantastische voetbalshow wonnen de Tricolores zondagmiddag met maar liefst 5-0 van Heracles Almelo. Donis Avdijaj (2x) en Fran Sol bepaalden de ruststand op 3-0. Na de rust voltooide Sol zijn hattrick met twee doelpunten.

Trainer Adrie Koster koos vanmiddag voor nagenoeg dezelfde elf spelers als waarin hij het duel tegen FC Groningen afsloot. Enige verschil was Driess Saddiki, die in dat duel aan het einde van de wedstrijd in het veld kwam voor Atakan Akkaynak. Deze startte nu met onder meer Donis Avdijaj en Aras Özbiliz in de basis.

Bij de keel gegrepen

Willem II begon furieus aan het tot dan toe ongeslagen Heracles. Al binnen de minuut kreeg Sol de kans om de score open te breken. Zijn kopbal ging echter naast het doel. Willem II greep de bezoekers direct bij de keel door fel af te jagen, waardoor ze geen moment in hun spel kwamen. Het enige gevaar van Heracles kwam dan ook uit vrije trappen. De pogingen van Osman en Kuwas werden echter op bekwame wijze door Timon Wellenreuther uit zijn goal geranseld.

Oude tijden herleven

Het spel van Willem II was ongekend. De ene na de andere fraaie aanval werd opgezet en de Heraclieden werden zoek gespeeld. Met een bekeken schot krulde Donis Avdijaj de bal laag in de rechterhoek en brak de daarmee de ban: 1-0. Amper twee minuten later moest keeper Blaswich de bal weer uit het doel halen, nadat Daniel Crowley de bal hard op doel schoot, de keeper loste en Avdijaj er als de kippen bij was om de bal tegen de touwen te schieten: 2-0.

Applaus

De honger van Willem II was nog lang niet gestild. Vanaf de rechterkant gaf Özbiliz met links en op maat een voorzet richting de tweede paal, waar Sol klaarstond op binnen te knikken: 3-0. Onder een daverend applaus vanaf de tribunes zochten beide teams de kleedkamer op.

VAR

Aan het begin van de tweede helft probeerde Heracles met nieuw elan te kijken wat er nog mogelijk was. Spits Adrián Dalmau kwam in scoringspositie, maar door een uitstekende verdedigende actie van Diego Palacios werd deze kans geëlimineerd. In de tegenstroom was het dezelfde Palacios die net binnen het zestienmetergebied werd gevloerd. Scheidsrechter Perez kreeg erin seintje van de VAR uit Zeist, waarna hij besloot om de bal op de stip te leggen. Sol schoot de penalty onberispelijk achter keeper Bliswich 4-0.

Beste seizoenstart

Daarmee was de koek nog niet op. Een steekpas van Damil Dankerlui op Sol, luidde de hattrick van de Spaanse spits in. Beheerst schoot hij de bal in de linkerhoek en bepaalde de eindstand daarmee op 5-0. Door deze eerste thuisoverwinning van het seizoen, beleeft de club de beste seizoenstart sinds tien jaar. Waar gaat dit eindigen?