Willem II legt Excelsior over de knie

Na drie oefenwedstrijden tegen amateurclubs, was zaterdagmiddag Excelsior te gast op het jeugdcomplex aan de Rueckertbaan. De Tilburgers wonnen de wedstrijd redelijk eenvoudig met 2-0 door doelpunten van Mats Kohlert net voor rust en Kwasi Wriedt direct na de rust.

Mats Köhlert

Het was niet groots, maar wel degelijk wat Willem liet zien. De thuisclub wist zich niet goed raad met het vele balbezit. En als er een keer een goede aanvalsopzet via de vleugels op de  mat werd gelegd, ontbrak het aan een goede voorzet. De eerste goede kans was voor Excelsior. Buter krulde de bal naast het doel van Willem II keeper Ruiter. Willem II spits Wriedt probeerde de Rotterdamse keeper van Gassel te verrassen met een lobje en was vlakbij de openingstreffer met een schot dat uiteindelijk voorlangs ging. Vlak voor rust gaf hij, goed vrijgespeeld in de zestien meter een fraaie voorzet, die Kohlert op waarde schatte en bekeken inkopte: 1-0.

Kwasi Wriedt

Direct na de rust was het weer raak. Willem II spits Wriedt stond op de juiste plaats om een klutsbal uit een corner binnen te werken: 2-0. In het vervolg van de wedstrijd kroop Excelsior wat meer uit zijn schulp. De Rotterdammers kregen nog enkele kansjes op de aansluitingstreffer. Maar doelman Ruiter keepte een goede wedstrijd en wist zijn doel schoon te houden. Ook Willem II scoorde niet meer, al was Wriedt dicht bij zijn tweede treffer na een goede voorzet van Owusu.

Debuut Max Svensson

Mede door een zestal afwezigen aan Tilburgse zijde, bleef het aantal wissels beperkt. Middenvelder Spieringhs kreeg een half uurtje speeltijd, Ryan, Yeboah, Zuijderwijk, en Svensson een klein kwartiertje. Het was het debuut van de Zweed in het rood-wit-blauwe shirt. Van der Sande mocht nog enkele minuten meespelen als vervanger aanvoerder Llonch.

Oefencampagne

Het was de vierde overwinning voor het elftal van Fred Grim in de oefencampagne. De komende drie zaterdagen treffen de Tricolores nog Lierse SK, Go Ahead Eagles en Sparta Rotterdam. Op zondag 15 augustus bij de start van de competitie is Feyenoord te gast in het Koning Willem II stadion.