Willem II laat twee punten liggen

Willem II heeft zaterdagavond tegen Excelsior twee punten laten liggen. De wedstrijd had voor de rust al beslist kunnen zijn. Fran Sol kopte de thuisclub in de eerste helft op voorsprong. Tien minuten voor tijd scoorde Hicham Faik uit een vrije trap de gelijkmaker voor de gasten: 1-1.

Flitsende start

Willem II trad aan met dezelfde spelers als vorige week in Alkmaar. Bij Excelsior was er een plaats in de basis voor Terell Ondaan. Een andere oud Willem II-er Anouar Hadouir viel in de tweede helft in. Het begin van de wedstrijd was duidelijk voor Willem II. Dit resulteerde na zes minuten al in de openingstreffer van Fran Sol die een goede voorzet van Dico Koppers bij de tweede paal binnen wist te werken met zijn hoofd: 1-0. Het thuispubliek ging er eens goed voor zitten en er leek geen vuiltje aan de lucht. Sterker nog; met diverse afstandsschoten die goed gepareerd werden door Excelsior-doelman Tom Muyters had de wedstrijd al snel op slot kunnen zijn. Excelsior stelde hier slechts een grote kans van Terell Ondaan tegenover.

Vrije trap

Het leek alsof de tweede helft net zo goed schriftelijk afgedaan had kunnen worden. Het balbezit was voor de gasten uit Rotterdam en kansen wisten beide ploegen zich niet te scheppen. Het doelpunt van de net ingevallen Hicham Faik was dan ook een flinke domper voor het elftal van trainer Erwin van de Looi. De middenvelder had het geluk dat zijn vrije trap via Erik Falkenburg in het Tilburgse doel verdween: 1-1. In de slotfase probeerde Willem II nog met man en macht de overwinning uit het vuur te slepen, maar de stand op het scorebord veranderde niet meer.

Keiharde les

Trainer Erwin van de Looi sprak op de persconferentie van een keiharde les. Zijn ploeg heeft de eerste helft laten zien goed te kunnen voetballen en in principe voor geen enkele ploeg onder te doen. Maar vooralsnog ontbreken hierbij de gewenste resultaten. Zodoende blijft het nog even wachten, tot wellicht 2 oktober tegen Feyenoord, op de eerste thuisoverwinning dit kalenderjaar in de competitie. Voor het scoren van jubileumtreffer ‘1896’ in de Eredivisie is volgende week al een nieuwe kans als de ploeg naar Nijmegen reist voor het duel tegen N.E.C.