Willem II laat onderuit tegen koploper
Koen van Santvoord
Geert van Erven

Na 90 minuten hard werken kreeg Willem II niet de beloning die het verdiende. Thuis tegen koploper Heracles viel de beslissing in de allerlaatste minuut. De Almeloërs wonnen met 1-2 en vergroten daarmee de voorsprong op de Tricolores tot negen punten.

In een uitverkocht en sfeervol Koning Willem II stadion – sinds vandaag echt óns stadion – schoten de Tricolores goed uit de startblokken. De mannen van Kevin Hofland leverden veel strijd en waren binnen tien minuten twee keer gevaarlijk. Na een prachtige dieptepass van Jizz Hornkamp, die weer in basis startte na zijn vroege wissel tegen Jong Ajax, verscheen Nick Doodeman alleen voor het Heracles-doel, maar die zag zijn schot gekeerd door de uitblinkende doelman Michael Brouwer.

Uit de daaropvolgende corner was ook Daniel Crowley dichtbij de 1-0, maar zijn inzet ging net voorlangs. Aan de andere kant voorkwam Wessel Dammers met twee goede ingrepen dat de gasten uit Almelo gevaarlijk werden. Na een stormachtig eerste kwartier kwam Heracles beter in de wedstrijd. Het leidde tot een kopbal van Schoofs (in handen van Lamprou) en een schot van Emil Hansson (over).

Gelijkwaardig

Vervolgens ontspon zich een interessante wedstrijd tussen twee ploegen die gelijkwaardig aan elkaar waren. Willem II legde een prima wedstrijd op de mat en had de zaken defensief uitstekend op orde. Voorin was het enkele keren dreigend, zonder tot grote kansen te komen. Die waren er voor Heracles op slag van rust wél. Nikolai Laursen schoot uit de draai, maar de achteruitlopende Lamprou redde bekwaam. Even later redde de Griekse goalie opnieuw na een harde kopbal uit een corner. Beide ploegen gingen zodoende met 0-0 de rust in.

Furieus begin

Net als in de eerste helft begon Willem II ook na rust furieus. Het leidde tot een verwoestende uithaal van Lucas Woudenberg die knap werd gekeerd door Brouwer. Uit de snel gekomen corner die volgde was het alsnog raak. Hornkamp was iedereen te slim af en prikte bij de eerste paal de 1-0 binnen. Het was tevens zijn eerste treffer van dit seizoen.

De openingstreffer gaf Willem II aanvankelijk vleugels. Even later werd een strakke voorzet van Max Svensson door Hornkamp net naast gegleden. Na een uur spelen leek Samuel Armenteros de 1-1 binnen te schieten, maar een engeltje op de lat redde Lamprou. Een paar minuten later was het alsnog raak toen Lucas Schoofs een voorzet vanaf links tegendraads binnenkopte (1-1).

Kleur op de wangen

Willem II had het een tijdje moeilijk, maar kreeg weer kleur op de wangen na het inbrengen van Jeremy Bokila. De spits was dichtbij een goal toen hij de zestien in stormde en een lage voorzet van Thibaut Lesquoy – die was ingevallen voor Woudenberg – een meter over schoot. In de 82e minuut leek Willem II alsnog aan het langste eind te trekken toen Matthias Verreth van zeker 30 meter een vrije trap mocht nemen. De Belg krulde de bal schitterend richting de bovenhoek, maar Brouwer wist met zijn vingertoppen de bal tegen de lat te werken. Even later kreeg Erik Schouten een goede kopkans uit een vrije trap van Leeroy Owusu, maar de verdediger mikte naast.

Toen beide partijen zich leken te moeten verzoenen met een gelijkspel, ging het alsnog mis voor de Tilburgers. In de laatste minuut belandde een lage voorzet voor de voeten van Thomas Bruns. De routinier schoot de bal van dichtbij binnen (1-2) en dompelde daarmee het Tilburgse publiek in diepe rouw. In plaats van aansluiting te vinden bij de top, drijft Willem II verder weg van de bovenste plaatsen.