Willem II krijgt in Utrecht deksel op de neus

Willem II heeft in Utrecht de vierde nederlaag van het seizoen geleden. Lange tijd leek Willem II op een 0-0 gelijkspel af te stevenen, maar in de slotfase ging het tegen tien man alsnog mis: 2-0.

Willem II begon met dezelfde elf namen aan de aftrap als een week geleden in het thuisduel tegen VVV Venlo. Het leverde een niet al te boeiende eerste helft op in stadion Galgenwaard, die dan ook geen doelpunten opleverde. Adrie Koster: ‘Ons strijdplan klopte. We speelden compact en gaven weinig weg.’ De thuisploeg had het meeste balbezit en nam met enige regelmaat het Willem II-doel onder vuur. Maar schoten van onder andere  Adam Maher, Simon Gustafson en Sander van de Streek gingen naast of waren een prooi voor doelman Timon Wellenreuther.

Vrousai dichtbij treffer

De beste scoringskans kwam in de 35e minuut op naam van Marios Vrousai die, na een fraaie loopactie en dito voorzet van Ché Nunnely, de keeper leek te passeren, maar zijn inzet toch geblokt zag worden. De Griek was ook betrokken bij de kans die Willem II kreeg na twaalf minuten spelen. Toen lukte het hem en ook Nunnely in een klutsmoment niet de bal achter doelman Maarten Paes te werken.

Keerpunt

Nunnely was ook verantwoordelijk voor de eerste kans van Willem II na rust. Met een snelle solo stevende hij op het Utrecht-doel af en nam doelman Paes onder vuur die de inzet kon keren. De wedstrijd ontbrandde pas echt toen Leon Guwara in de 51e minuut een overtreding op Freek Heerkens beging. Scheidsrechter Edwin van de Graaf oordeelde na het bestuderen van de beelden dat die overtreding bestraft diende te worden met een rode kaart. Willem II wist echter de man-meer-situatie niet te benutten. Het was juist de thuisploeg die gevaarlijker werd vanuit een aantal corners en counters. Tussendoor raakte Bart Ramselaar ook nog de paal. Mats Köhlert met een harde volley en invaller Mike Ndayshimiye vanuit een vrije trap, zorgden door de gevaarlijke momenten van de bezoekers.

Fatale slotfase

Met nog slechts enkele minuten op de klok leek de wedstrijd in 0-0 te eindigen. Een vrije trap op ruim 25 meter van het doel werd Willem II echter alsnog fataal. De bal belandde op het hoofd van Willem Janssen die Wellenreuther met een rake kopbal in de verre hoek verschalkte: 1-0. Koster: ‘Wij zijn niet goed omgegaan met de man-meer situatie. We waren te gehaast en speelden daarmee Utrecht in de kaart.’ Dat Gyrano Kerk diep in de extra tijd ook nog de 2-0 kon binnentikken maakte het verlies voor Koster en zijn mannen extra zuur.