Willem II krijgt te weinig in Almelo: 1-0

Willem II heeft de uitwedstrijd tegen Heracles Almelo met 1-0 verloren. Daarmee kregen de Tricolores gezien de verhoudingen te weinig in het Polman stadion. De nederlaag had voorkomen had kunnen worden als de Willem II-aanvallers het vizier wat meer op scherp hadden staan. Door het verlies lukt het de Tricolores helaas niet om afstand te nemen van de ploegen onderin.

Trainer Erwin van de Looi had voor de wedstrijd tegen Heracles Almelo het team dat midweeks VVV Venlo had verslagen grotendeels intact gelaten. Alleen Mo El Hankouri stond zijn basisplaats af aan Thom Haye. Beide ploegen kwamen moeizaam uit de startblokken. Heracles, herstellende van de midweekse 6-1 nederlaag, en Willem II dat op het kunstgras in het ritme moest komen, hielden de kaarten aanvankelijk tegen de borst. Het eerste halfuur van de wedstrijd leverde niet gek veel kansen op. Een kopbal van Vincent Vermeij (over) en een schot van Ben Rienstra dat naast ging waren voor beide kanten de grootste kansen.

Gemiste kans
Tegen het einde van de eerste helft kroop Willem II wat uit haar schulp en kreeg het plots ook de grootste kans tot dan toe. Fran Sol onderschepte de bal tussen twee Heraclieden en ging op het doel van keeper Bram Castro af. Niet zelfzuchtig bediende hij de mee opgekomen Bartholomew Ogbeche. De Nigeriaan die normaal gesproken wel raad weet met dit soort kansjes, schoot ditmaal naast. Een moment van onachtzaamheid op slag van rust werd Willem II fataal. Na een snelle aanval over de rechterkant kwam de bal bij Vermeij, die doelman Mattijs Branderhorst passeerde: 1-0. 

Tekst gaat verder onder foto
ob

Bartholomew Ogbeche baalt van zijn gemiste kans (fotografie: Toin Damen)

Op jacht naar gelijkmaker
Ook in de tweede helft deden beide ploegen niet veel voor elkaar onder. Willem II, op jacht naar de gelijkmaker, voetbalde een handvol kansen bij elkaar. In de 57e minuut was Ogbeche dichtbij de gelijkmaker. Zijn inzet werd gekeerd en ook de rebound van Jordy Croux belandde op de voet van keeper Castro. Ook de thuisploeg kreeg kansen, maar slaagde er niet in om verder afstand te nemen, waardoor de gelijkmaker voor Willem II er tot de laatste minuut inzat. Ook in de vier minuten extra tijd creëerden beide ploegen nog scoringskansen. Doelpunten vielen er niet, waardoor Willem II met lege handen bleef.

Tekort gedaan
Erwin van de Looi gaf na de wedstrijd aan dat zijn ploeg zichzelf te kort had gedaan. ‘We hebben diverse kansen gehad op een treffer en hadden die ook verdiend op basis van het vertoonde spel, maar aan het einde van de rit staat er 1-0 in het voordeel van de thuisploeg op het scorebord. En dat is wat telt.’

Laatste nieuws