Willem II krijgt deksel op de neus

Willem II krijgt deksel op de neus

Willem II heeft in januari een duidelijke opdracht: wedstrijden winnen. Tegen VVV Venlo zag dat er na een helft spelen goed uit. Jan-Arie van der Heijden opende de score voor Willem II, maar de Tilburgers lieten vervolgens na om een grotere voorsprong te nemen. In de slotfase kreeg het daarvoor de rekening gepresenteerd toen Georgios Giakoumakis tweemaal toesloeg.
 
Na een enigszins rommelige openingsfase ontwikkelde zich in De Koel een aantrekkelijke eerste helft waarin Willem II de bovenliggende partij was. De Tricolores hadden al na acht minuten spelen op voorsprong kunnen staan toen Ché Nunnely op het doel van VVV afstormde. Keeper Thorsten Kirschbaum kreeg weliswaar een hand tegen de bal maar had geluk dat zowel Kwasi Wriedt als Mike Trésor de bal niet voldoende onder controle kreeg om de keeper alsnog te verschalken.
 
Op voorsprong
Na een kwartier spelen opende Willem II toch te score. Een vrije trap van Trésor belandde bij Wriedt. Diens schot werd geblokt waarna Jan-Arie van der Heijden de bal hard in het Limburgse doel schoot: 0-1. Op die voorsprong viel niets af de dingen. Sterker nog, Willem II had in de eerste helft ruimer afstand moeten nemen. Het kreeg daarvoor een aantal goede kansen. Vangelis Pavlidis kopte echter recht in de handen van Thorsten Kirschbaum, Wriedt werd uit balans gebracht juist toen hij na een fraaie combinatie met Pavlidis het VVV-doel onder vuur nam. De Duitse aanvaller trof wel doel toen zijn landgenoot Derrick Köhn hem met een fraaie voorzet bediende. De treffer werd vanwege buitenspel afgekeurd. Nunnely verscheen evenmin niet op het scorebord omdat hij op slag van rust onstuimig de bal hoog over schoot en in de rust werd gewisseld voor Ole Romeny.

Geen vuist
De thuisploeg had voor rust enkele speldenprikjes uitgedeeld en deed dat ook in het eerste kwartier na rust maar telkens zonder succes. Willem II slaagde er in die fase niet in het goede spel uit de eerste helft voor te zetten, ook al omdat de thuisploeg wat meer van zich afbeet. De Limburgers slaagde er gaandeweg de tweede helft steeds beter in het spel van de Tricolores te ontregelen. Het duurde dan ook tot in de 73e minuut alvorens Willem II enigszins gevaar stichtte. Maar het schot van Romeny in de korte hoek bleek een makkelijke prooi voor Kirschbaum.
 
Penalty
De magere 1-0 voorsprong bleek uiteindelijk breekbaar. VVV kwam eerst langszij toen scheidsrechter Jochem Kamphuis in de 77e minuut op aanraden van de VAR naar de kant werd geroepen om een bal tegen de arm van Derrick Köhn nader te bestuderen. In zijn oordeel wees hij naar de stip. Terwijl Jorn Brondeel een hoek koos, schoot Georgios Giakoumakis door het midden de gelijkmaker binnen: 1-1.

De Griek kroonde zich zelfs tot matchwinner toen hij diep in blessuretijd de ruimte vond om Brondeel in de verre hoek te passeren. Het even daarvoor ingezette slotoffensief van Willem II kwam te laat, al moest keeper Kirschbaum in de slotseconde nog reddend optreden om de gelijkmaker van Romeny te voorkomen.

Toin Damen

Laatste nieuws