Willem II knokt zich naar winst
Auteur
Guido Holman
Geert van Erven

Willem II handhaaft zich door een 1-0 overwinning op Heracles Almelo op de vierde plaats in de Eredivisie. Sebastián Holmen kroonde zich, met zijn eerste treffer in Tilburgse dienst, halverwege de eerste helft tot matchwinner.

Voor aanvang van de wedstrijd was er een minuut stilte voor de deze week op 85-jarige leeftijd overleden 'Willem II-doelman van de Eeuw' Chris Feijt. Het eerste kwartier viel er op het door de regen zware veld weinig te beleven. Willem II begon sterk en dwong Heracles Almelo achteruit zonder grote kansen te creëren. Door een blessure van scheidsrechter Kevin Blom lag de wedstrijd zes minuten stil. Zijn vervanger was vierde official Robin Hensgens.

Driess Saddiki

De eerste kans was voor Heracles-spits Cyriel Dessers die de bal recht op doelman Michael Woud schoot. Even later was het Mike Trésor Ndayishimiye die Heracles-doelman Janis Blaswich testte. Ook Mats Kohlert wist zijn landgenoot niet te verschalken in de rebound. Even later was het wel raak. Driess Saddiki raakte met een fraai omhaal uit een vrije trap van Ndayishimiye de verre paal. De meegekomen Sebastián Holmen stond precies op de goede plaats om de bal binnen te tikken: 1-0. Mauro Junior (Heracles) en Che Nunnely hadden de stand op het scorebord kunnen veranderen maar raakten allebei het aluminium.

Kansen

Willem II begon net zo voortvarend aan de tweede helft als dat het de wedstrijd begonnen was. Pavlidis, Nunnely, Llonch én Ndayishimiye hadden de tweede treffer op hun schoen, maar die viel niet. Aan het eind van de wedstrijd ging Heracles alles of niets spelen, maar de Tilburgse verdediging bleef potdicht en gaf geen kansen weg. Hoewel een bal altijd verkeerd kan vallen, trok de ploeg van trainer Adrie Koster de overwinning betrekkelijk eenvoudig over de streep.