Willem II knokt zich naar gelijkspel in Dordrecht
Joris Gemen
Toin Damen / Geert van Erven

Willem II is er zondagmiddag niet in geslaagd de vijfde plaats in de Keuken Kampioen Divisie in te nemen. In de stromende regen bleef het op bezoek bij FC Dordrecht steken op een 2-2 gelijkspel. Nadat De Schapekoppen de razendsnelle openingstreffer van Max Svensson via goals van Samuele Longo en Aliou Baldé ongedaan maakten, zorgde invaller Michael de Leeuw in de slotfase voor een punt.

De Tilburgers begonnen fel aan het duel, drukten de tegenstander naar achteren en kwamen via Svensson na drie minuten op voorsprong. Dordtenaar Anouar El Azzouzi tastte mis, waarna Jizz Hornkamp de Zweed op maat bediende: 0-1. Willem II voelde de onzekerheid bij FC Dordrecht, dat niet thuis gaf in de beginfase van het duel. Dat resulteerde drie minuten na de openingstreffer bijna in de tweede Tilburgse treffer. Ringo Meerveld dook op in het Dordtse strafschopgebied, maar zag zijn schot naast het vijandige doel verdwijnen.

Willem II verliest grip

Zo leek er in de eerste tien minuten geen vuiltje aan de lucht voor Willem II in het Matchoholic Stadion, waar de 400 meegereisde supporters goed van zich lieten horen. FC Dordrecht had echter geen trek in een figurantenrol vanmiddag en ging naarstig op zoek naar de gelijkmaker, die vlak na de kans van Meerveld bijna viel. De sterk spelende Baldé vertrok op hoge snelheid richting Kostas Lamprou, die de bal tot zijn opluchting naast zag verdwijnen.

Even later had diezelfde Baldé bijna een assist achter zijn naam kunnen schrijven, maar Longo kon zijn voorzet net niet binnenglijden. Willem II verloor vervolgens de grip op het duel en moest de tegenstander vaak op de eigen helft dulden. FC Dordrecht bleef de weg naar het Tilburgse doel zoeken en kreeg legio kansen op gelijkmaker. In de achttiende minuut gebeurde dan ook het onvermijdelijke via Longo, die de bal na een ragfijne voorzet van Jerailly Wielzen binnenkopte: 1-1.

Van kwaad tot erger

Willem II kwam er vervolgens in de eerste helft niet meer aan te pas en had geluk dat FC Dordrecht bij diverse mogelijkheden het vizier niet helemaal op scherp had staan. De 2-1 viel echter alsnog via Baldé, die een zelf versierde strafschop benutte. Zo ging het in een regenachtig Dordrecht van kwaad tot erger voor Willem II, dat op een kopbal van Matthias Verreth na eigenlijk geen vuist kon maken in het restant van het eerste bedrijf.

Felle start

Willem II moest na de rust aan de bak om de achterstand ongedaan te maken. En net als in de eerste helft was de start fel. De Tricolores zochten de aanval en kregen via Meerveld een goede kans op 2-2. Ze moesten daarentegen nog altijd rekening houden met het eveneens scherpe Dordrecht, dat er luttele minuten na de kans van Meerveld via Baldé vandoor ging. De Feyenoord-huurling zag echter dat niemand zijn voorzet binnentikte.

Vervolgens belandde het treffen tussen de nummers negen en achttien in een moeizame fase, waarin met name de pijp van FC Dordrecht langzaamaan leegraakte. Bij Willem II – waar Kevin Hofland Jeremy Bokila, Thibaut Lesquoy en De Leeuw als verse krachten het veld instuurde – was de energie er nog wel. De wissels betaalden zich uit, want tien minuten voor tijd zette De Leeuw de bezoekers naast FC Dordrecht: 2-2.

Willem II rook bloed,  joeg op de voorsprong en kreeg die bijna via Freek Heerkens. De routinier kreeg een enorme kopkans, maar stuitte op FC Dordrecht-goalie Liam Bossin. Dat was het laatste wapenfeit in Dordrecht, waar Willem II - na de nederlaag tegen Heracles Almelo en het gelijke spel bij VVV-Venlo - voor de derde keer op rij punten morste.