Willem II knokt maar komt te kort

Willem II knokt maar komt te kort

Ondanks een in de eerste helft opgelopen 2-0 achterstand was Willem II tegen FC Utrecht dichtbij een gelijkspel. Het zette de thuisploeg na rust onder druk maar trok uiteindelijk toch aan het kortste end: 3-2. De Tilburgse treffers kwamen op naam van Sebastian Holmén en Kwasi Wriedt.

Een groot deel van de eerste helft waren FC Utrecht en Willem II redelijk aan elkaar gewaagd. Het venijn zat in de eerste en laatste vier minuten. Django Warmerdam profiteerde al vroeg in de wedstrijd van de ruimte aan de linkerkant die hem werd geboden en leverde een voorzet af die door Sander van de Streek buiten het bereik van Aro Muric in het doel werd geschoten: 1-0.

Ongelukkig moment
In die beginfase was de thuisploeg ook de bovenliggende partij maar gaandeweg de eerste helft had Willem II een beter antwoord op het spel van de Domstedelingen en zocht het zelf meer de aanval. Derrick Köhn kwam een paar keer gevaarlijk door, maar echt grote kansen leverde het niet op.

Via Köhn stichtte Willem II veel gevaar.

FC Utrecht had via een schot van Gyrano Kerk nog een kans om de score te verdubbelen, maar de Utrecht-aanvaller zag zijn inzet voorlangs gaan. Enkele blessurebehandelingen en technisch malheur bij de scheidsrechter zorgden voor vier minuten extra tijd waarin Willem II alsnog een tweede tegentreffer te verwerken kreeg. Adam Maher mocht en corner nemen en Sven van Beek die zijn tegenstander van scoren probeerde af te houden, kopte de bal per ongeluk in eigen goal: 2-0.

Willem II ruikt kans
Het spelbeeld na de rust liet in eerste instantie weinig verschil zien met dat van voor de pauze. Dat veranderde plots na een kwartier spelen. Eerst nog bracht Utrecht-doelman Eric Oelschlägel redding op een inzet van van Kwasi Wriedt. De corner die dat opleverde werd door Mike Trésor op het hoofd van Sebastian Holmén gelegd die Oelschlägel nu wel kansloos liet: 2-1.

Die treffer leidde een sterke fase van Willem II in dat nu nadrukkelijk op jacht ging naar de gelijkmaker. Die plannen werden in de 68e minuut wreed verstoord door Sander van de Streek die Gyrano Kerk op het Tilburgse doel afstuurde en ook zag scoren: 3-1.

Terug geknokt
Willem II liet zich niet van de wijs brengen en bleef knokken voor een beter resultaat. Dat leek er al snel te komen toen Mike Trésor op het Utrechtse doel afging en op de rand van het strafschopgebied door Django Warmerdam werd aangetikt. Zowel scheidsrecht Jeroen Manschot als de VAR (Nijhuis) zag er echter geen kwade opzet in. De aansluitingstreffer kwam er alsnog. Mats Köhlert vond de sterk spelende Derrick Köhn in het strafschopgebied die op zijn beurt zijn maatje Kwasi Wriedt in de gelegenheid stelde van dichtbij de 3-2 aan te tekenen.

Met nog acht minuten op de klok bracht trainer Gery Vink (hij verving Zeljko Petrovic) de ook al niet helemaal fitte Vangelis Pavlidis alsnog binnen de lijnen om alsnog een punt uit het vuur te slepen. Die gelijkmaker viel niet meer, ook niet in de zes extra minuten die aan de wedstrijd werden toegevoegd.

 

Toin Damen, Geert van Erven

Laatste nieuws