Willem II kan niet opnieuw stunten

Willem II is er niet in geslaagd om voor de tweede keer dit seizoen te winnen in Amsterdam. Waar het enkele weken geleden verraste door Ajax in de competitie met 2-1 te kloppen, werd het nu in de strijd om de KNVB beker 5-0 voor de thuisploeg. Daarmee zit het bekertoernooi voor Willem II er helaas na één ronde al weer op.

Willem II is er niet in geslaagd om voor de tweede keer dit seizoen te winnen in Amsterdam. Waar het enkele weken geleden verraste door Ajax in de competitie met 1-2 te kloppen, werd het nu in de strijd om de KNVB beker 5-0 voor de thuisploeg. Daarmee zit het bekertoernooi voor Willem II er helaas na één ronde al weer op.



Veel nieuwe namen

Willem II-trainer Van de Looi had zijn ploeg op drie posities gewijzigd ten opzichte van het duel tegen Excelsior van afgelopen weekend. Heerkens, Kali en Andrade namen de plaatsen in van Koppers, Van den Boomen en Falkenburg. Ajax-trainer Bosz overtrof echter zijn Tilburgse collega met een bijna compleet ander team dan in het laatste competitieduel. Toch voetbalde de Amsterdamse formatie gemakkelijk en kreeg het gaandeweg de eerste helft steeds meer de wind in de rug.



Corners maken het verschil

Vreemd genoeg leidde niet het veldspel tot treffers, ofschoon met name Ziyech en Cassierra daar wel de mogelijkheid toe hadden. Daar waren twee spelhervattingen voor nodig. In de 14e minuut mocht de thuisploeg een corner nemen die niet zoals iedereen verwachtte voor het doel werd geslingerd maar op de rand van het zestienmetergebied bij Bazoer belandde. Die nam aan en vuurde een strak schot af dat doel trof: 1-0. Tien minuten later was Ajax opnieuw succesvol uit een corner. Nu draaide de bal wel hoog voor het doel waar debutant De Ligt raak kopte: 2-0. Willem II was slechts eenmaal gevaarlijk. Al vroeg in de wedstrijd kon Andrade dichtbij het doel onvoldoende vaart meegeven aan een kopbal.



Videoscheidsrechter

Ondanks het feit dat een nieuwe Tilburgse stunt er dus al vrij snel niet in leek te zitten, schreven de Tricolores toch mee aan een stukje voetbalgeschiedenis. Het bekerduel tussen Ajax en Willem II verdwijnt namelijk in de boeken als het eerste duel waarbij een videoscheidsrechter de leidsman op het veld ondersteunde. Willem II houdt er echter een wrange nasmaak aan over want het overleg tussen beide arbiters leverde Anouar Kali na ruim een uur spelen een rode kaart op na een forse tackle op de enkel van Lasse Schöne. Door de directe rode kaart is de middenvelder geschorst voor de uitwedstrijd van aanstaande zondag tegen N.E.C.



3-0 in plaats van 2-1

Met een man minder verschafte Willem II zich echter wel de grootste kans op een treffer. Helaas zag Croux zijn inzet op de lijn gekeerd door een Ajax-verdediger. Uit de tegenaanval sloeg Ajax direct toe. De Willem II-verdediging werd uitgespeeld en Ziyech rondde af: 3-0. Zo verscheen er in plaats van 2-1 een 3-0 stand op het scorebord. Bosz bracht in de slotfase opnieuw twee debutanten in het veld waaronder de door Willem II opgeleide Frenkie de Jong. Aanvoerder Schöne schoot nog een vrije trap raak (4-0). Dat kunststukje herhaalde ook debutant Nouri (5-0) waardoor de Amsterdammers zich eenvoudig plaatsten voor de volgende bekerronde.



Willem II verloor dus in Amsterdam van Ajax in het bekertoernooi maar won er in competitieverband. Later dit seizoen zal blijken aan welk resultaat het meeste belang moet worden gehecht.

Bericht delen