Willem II kan geen vuist maken tegen PSV

Een door ruim 1500 supporters gesteund Willem II heeft in Eindhoven thuisploeg PSV niet het vuur aan de schenen kunnen leggen. De anders zo solide verdedigde Tricolores kregen maar liefst vijf tegentreffers te verwerken: 5-0. Ondanks de forse nederlaag waren het de Willem II-fans die na afloop het thuispubliek overstemden.

AWAYDAY

De grote supportersschare werd de eerste tien minuten niet verwend. PSV had veel balbezit, maar deed daar zo weinig mee dat ook het thuispubliek al voorzichtig begon te morren. Nota bene een spaarzame actie van Willem II voor het doel van PSV-doelman Jeroen Zoet zou de Tricolores later de das om doen. Dries Wuytens, door trainer Erwin van de Looi in de basisopstelling geposteerd, kwam bij een kopduel in harde botsing met teamgenoot Obbi Oulare. Het was de verdediger die de grootste schade opliep en zich met een bloedende hoofdwond moest laten vervangen. Het voorval werkte uiteindelijk in het voordeel van PSV. Nicolas Isimat-Mirin kopte op slag van rust raak uit een corner: 1-0.

WILLEM II TREFFER NIET GEZIEN

Die treffer had eigenlijk de gelijkmaker moeten betekenen. Niemand van het arbitrale kwartet nam namelijk waar dat het kiezelharde schot van Thom Haye in de 35e minuut via de onderkant van de lat ruim achter de doellijn belandde. En omdat ook doellijntechnologie in Eindhoven ontbrak, kon scheidsrechter Van Boekel pas na afloop zijn fout erkennen. Of met een openingstreffer voor Willem II de wedstrijd een ander verloop zou hebben gekregen zal altijd een vraag blijven.

SCORE LOOPT OP

Direct na de rust dwong Erik Falkenburg doelman Zoet tot ingrijpen met een kopbal in de hoek. Vervolgens bewees de thuisploeg het gelijk van haar gekozen aanpak. Scheidsrechter Van Boekel kende geen penalty toe bij een vermeende handsbal in het strafschopgebied van Willem II, maar uit de corner die volgde verdubbelde Marco van Ginkel alsnog de score: 2-0. Daarmee was de wedstrijd eigenlijk al gespeeld en stond er een uitslag op het scorebord die recht deed aan het niveau van de wedstrijd. Het was vervolgens aan de individuele klasse van Gaston Pereiro, Andrés Guardado en Marco van Ginkel te danken dat er tussen de 76e en 84e minuut nog drie (fraaie) treffers achter doelman Lamprou in het net vlogen: 5-0.

DRIE OORZAKEN

Van de Looi noemde in zijn analyse na afloop drie oorzaken voor de forse nederlaag: ‘Dat onze treffer niet werd geteld is natuurlijk zuur. Net als het feit dat de eerste twee goals van PSV ontstaan uit standaardsituaties terwijl ik mijn ploeg daarvoor had gewaarschuwd. Als de ploeg dan vervolgens de overtuiging en concentratie verliest, dan betaal je daarvoor de rekening en die heeft PSV ons gepresenteerd.’