Willem II kan geen potten breken in Venlo

René Vermetten
Geert van Erven

De ontmoeting tussen VVV Venlo en Willem II is niet geworden waar men in het Tilburgse kamp op had gehoopt. De Tricolores wilden zich revancheren voor het ongelukkige verlies een week eerder tegen koploper Heracles, maar maakte behalve een aardige beginfase geen aanspraak op meer dan een 0-0 gelijkspel.

Willem II nam vanaf de aftrap het initiatief in De Koel. Het probeerde de thuisploeg vroegtijdig vast te zetten en terug te dringen op eigen helft. Dat lukte aardig en het combinatiespel van de Tricolores zag er bij vlagen ook niet verkeerd uit. In die vroege openingsfase had Willem II zelfs op voorsprong kunnen komen toen Jizz Hornkamp de diepte werd ingestuurd en met een hakbal de achterop komende Jesse Bosch probeerde te bereiken. Laatstgenoemde gleed echter uit waardoor de kans verkeken was.

Geen grote kansen
Halverwege de eerste helft kwam Hornkamp een teenlengte te kort om een te korte terugspeelbal te onderscheppen en opnieuw voor gevaar te zorgen. De thuisploeg kreeg zijn beste kans uit een spelhervatting, maar Brian Koglin schoot uit een vrije trap recht voor het doel van Kostas Lamprou ruim over.

Gaandeweg kreeg VVV meer grip op het spel van de Tilburgers en werd het spel van Willem II slordiger. Carl Johansson probeerde Lamprou met een boogbal te verrassen maar de Griek trapte daar niet in. Ook een zacht schot van Kees de Boer op slag van rust was een eenvoudige prooi voor de Willem II-doelman waardoor beide teams zonder doelpunten de kleedkamers opzochten.

Weinig Tilburgse dreiging
De tendens die voor rust al was ingezet, zette zich ook na de pauze voort. VVV-Venlo creëerde steeds meer kansen en Willem II met Dani Mathieu in de ploeg voor Max Svensson kon daar maar weinig tegenover zetten. Johansson probeerde Lamprou met een curve bal in de verre hoek te verrassen en leverde ook de voorzet die door Daan Huisman hard werd ingekopt. Lamprou tikte in een reflex de bal over zijn doel. Hij was er ook als de kippen bij om een gevaarlijke voorzet juist voor de voeten van een inglijdende Limburgse aanvaller weg te plukken. De enige grote kans voor Willem II ontstond toen invaller Jeremy Bokila zich al struikelend een weg baande richting het Venlose doel. Het koste hem uiteindelijk te veel kracht om tot een fatsoenlijk schot te komen.

Teleurstellend
Het bleef daardoor 0-0 in Venlo, een te mager en teleurstellend resultaat voor Willem II dat al het gehele seizoen bezig is met een inhaalrace voor een plek in de top van de KeukenKampioen Divisie. Een race die volgende week voor de WK-break alleen nog langs Dordrecht leidt. Dan is het zaak voor de Tricolores om niet  nog verder achterop te raken.