Willem II huurt spits Alexander Isak
Fotografie door
Toin Damen

Alexander Isak wordt tot het einde van het seizoen gehuurd van Borussia Dortmund. De Zweedse spits is voor Willem II geen onbekende: hij speelde onlangs met Borussia Dortmund II het oefenduel in Marbella tegen de Tricolores. 

Isak, zoon van Eritrese ouders, werd in september 1999 geboren in Solna. Van 2005 tot 2015 doorliep hij de jeugdopleiding van AIK Fotboll, waar hij in 2016 zijn basisdebuut maakte in de hoofdmacht. De tweevoudig Zweeds international verkaste begin 2017 naar Borussia Dortmund. ‘BVB’ legde de 1,90 meter lange Isak voor vijf jaar vast. 

Marbella

Dit seizoen kwam hij bij Borussia Dortmund II in elf wedstrijden tot vijf goals en twee assists. In de vriendschappelijke ontmoeting tussen Willem II en Borussia Dortmund in Marbella, scoorde Isak tweemaal in de door de Duitsers met 2-3 gewonnen wedstrijd.

Toeval

Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘We hadden Alexander al langer op het oog. Het was toeval dat we hem tijdens het trainingskamp tegen ons in actie konden zien. Alexander is een grote en sterke jongen, daardoor een aanspeelpunt in de aanval maar ook zeer doelgericht.’Vrijdagochtend stond Alexander meteen op het trainingsveld. Hij gaat spelen met rugnummer 9 en is speelgerechtigd voor de wedstrijd tegen FC Utrecht.

Alexander, welkom bij Willem II en veel succes!

Afbeelding
Isak

Bericht delen