Willem II huurt Sakor voor rest van seizoen

Willem II huurt Sakor voor rest van seizoen

Middenvelder Vajebah Sakor wordt door Willem II tot het einde van het seizoen gehuurd van Juventus. De 20-jarige Noors jeugdinternational doorstond maandagochtend de medische keuring en sluit per direct aan bij de selectie.

 

Sakor staat sinds 2013 onder contract bij de Italiaans kampioen. Juventus leende hem de afgelopen twee seizoenen uit aan het Belgische Westerlo en Vålerenga uit Noorwegen. De Noor maakte op 15-jarige leeftijd zijn debuut bij Asker in de Noorse competitie en werd daardoor de jongste debutant in de historie van de Noorse competitie. 

BOX-TO-BOX-SPELER
Technisch manager Joris Mathijsen: ‘We houden altijd onze ogen en oren open voor versterkingen. Dat er momenteel enkele middenvelders geblesseerd zijn, hebben we meegenomen in de overweging om hem te halen. Vajebah is fysiek sterk, een typische box-to-box-speler en heeft een goede trap in zijn linkerbeen.' 

BEREID AAN TE PASSEN
Veel aanpassingsproblemen verwacht Sakor niet te hebben op het veld. ‘Ik ben bereid om me aan te passen aan het Nederlandse voetbal, dat mij denk ik wel ligt omdat het vooral technisch is.’ Volgens de middenvelder liggen zijn kwaliteiten vooral in het veroveren van de bal, het team op sleeptouw nemen en heeft hij een behoorlijke trap in zijn linker been. 

Sakor gaat spelen met rugnummer 16. ‘Dat heeft geen speciale reden voor me, het is gewoon mijn favoriete nummer’, aldus de Noor. 

Laatste nieuws