Willem II hunkert naar overwinning

Willem II hunkert naar overwinning

Na twee verloren thuiswedstrijden op rij smacht Willem II naar een overwinning. Na twee ‘spookduels’ in een leeg Koning Willem II stadion wacht nu de uitwedstrijd in een leeg MAC3PARK stadion in Zwolle tegen PEC. 

Na vijf duels staat Willem II op vier punten. De afgelopen weken werd de ploeg van Adrie Koster geteisterd door blessures, waardoor hij noodgedwongen wijzigingen moest doorvoeren. Mede daardoor ontbrak het de eerste wedstrijden aan automatismen en stabiliteit in de ploeg.

Inhaalduel
Woensdag speelde PEC het inhaalduel tegen RKC Waalwijk. De Zwollenaren waren de betere partij en kregen de grootste kansen, maar vlak voor tijd kwam RKC langszij: 1-1. Door dat gelijkspel staat PEC op vijf punten na vijf gespeelde wedstrijden. Het team van John Stegeman krijgt na twee trainingsdagen de Tricolores op bezoek. De vraag is of mogelijke vermoeidheid de thuisploeg parten gaat spelen. 

Clubtopscoorders
Waar bij Willem II Vangelis Pavlidis verantwoordelijk is voor drie van de zes doelpunten, zijn aan de Zwolse kant Reza Ghoochannejhad en Clint Leemans met beide twee goals gedeeltelijk clubtopscoorder. In tegenstelling tot de Tricolores heeft PEC Zwolle een nagenoeg fitte selectie. De Finse verdediger Thomas Lam is er niet bij; hij raakte onlangs in het interlandweekend geblesseerd. Pelle Clement en Rico Strieder maakten in Waalwijk hun eerste minuten van het seizoen. De Stentor meldt dat Dean Huiberts, die last had van een hamstringblessure, weer is toegevoegd aan de selectie. 

reza
Reza Ghoochannejhad

Natuurgras
Willem II speelt vanavond voor het eerst sinds november 2011 op natuurgras in Zwolle. Na het kampioenschap en de promotie naar de Eredivisie in 2012, werd FC Zwolle weer PEC Zwolle en werd overgegaan op het destijds revolutionaire kunstgras. In de zomer werd het plastic weer vervangen door echt gras. 

Onderlinge resultaten
Vier van de vijf laatste onderlinge duels eindigden in een overwinning voor Willem II. De laatste thuisoverwinning van PEC Zwolle op Willem II was op 19 maart 2016 (4-1). De laatste drie uitduels werden door Willem II gewonnen met respectievelijk 0-1, 2-3 en 1-3. Vorig jaar was dit duel de openingswedstrijd van de Eredivisie. Bekijk hieronder de samenvatting. 


PEC Zwolle – Willem II is live te zien bij FOX Sports 2. Via Instagram, Twitter en Facebook houden we je vanuit Overijssel graag op de hoogte.

Geert van Erven

Laatste nieuws