Willem II hijst vlag voor Coming Out Day

Willem II hijst vlag voor Coming Out Day

Vandaag, 11 oktober, is het Coming Out Day. Op deze dag wordt aandacht besteed aan het moment dat een lesbienne, homo, biseksueel of transgender (LHBT) openlijk voor zijn of haar seksuele geaardheid of genderidentiteit uitkomt: het 'uit de kast komen', oftewel de coming-out. Een veel gebruikt symbool op Coming Out Day is de regenboogvlag. Algemeen directeur van Willem II, Martin van Geel, hees zo'n vlag in het Koning Willem II stadion. 

De regenboogvlag staat voor diversiteit: dat iedereen gelijk is, ertoe doet en erbij hoort. De vlag is bovenal een symbool van liefde en acceptatie van de mens zoals hij is. Deze waarden sluiten naadloos aan op de waarden en normen van Willem II. Hier wordt iedereen geaccepteerd. De club is van én voor iedereen. Om deze reden werd ook bij Willem II de regenboogvlag gehesen. 

Gemeente Tilburg
Niet alleen Willem II steunt Coming Out Day. In heel Tilburg is de aandacht gevestigd op deze bijzondere dag. De gemeente Tilburg organiseert vandaag daarom een digitaal Coming Out-event. Deze is vanwege de maatregelen rondom het corona-virus te volgen via een livestream. 

Vlog met Martin van Geel
Een onderdeel van de livestream is een vlog waarbij allerlei (bekende) Tilburgers uit onder andere de sport aan het woord komen over Coming Out Day. Een daarvan is Martin van Geel. In de vlog gaat hij dieper in op onder andere de acceptatie van homoseksualiteit binnen de gemeente en de toekomst van de LHTBQ+ community. De vlog is hieronder te bekijken.

Toin Damen

Laatste nieuws