Willem II hervat competitie in Zwolle 

Willem II hervat competitie in Zwolle 

Na een korte winterstop wordt de eredivisie vanavond hervat met de wedstrijd tussen PEC Zwolle en Willem II. Een nieuwe start voor beide ploegen na een teleurstellend einde van het kalenderjaar 2021. De Zwollenaren bivakkeren met zes punten op de laatste plaats. Willem II staat vier plaatsen hoger. 

Na drie slechte seizoenen maakte PEC Zwolle afgelopen zomer een nieuwe start met clubicoon Art Langeler als trainer en Dwight Lodeweges als assistent. Half november na 12 wedstrijden waarin 4 punten werden behaald hielden beide trainers het voor gezien. Dick Schreuder is de nieuwe hoofdtrainer. Net voor de kerst werd bekend dat Johan Plat de vacature van assistent trainer opvult.

Dick Schreuder (foto © ProShots)

Rampspoed
Sam Kersten en Samir Lagsir zijn met zware knieblessures de rest van het seizoen niet meer inzetbaar. Sai van Wermeskerken maakte in de oefenwedstrijd tegen Feyenoord afgelopen weekend zijn rentree na lang blessureleed. Ook belangrijke spelers als Slobodan Tedic, Luka Adzic, Leandro Fernandes, Pelle Clement, Mark Pabai en Daishwan Redan ontbraken door blessures of corona in de wedstrijdselectie voor het oefenduel. En het is hoogst twijfelachtig of ze tegen Willem II wel hun opwachting kunnen maken. Donderdag diende PEC zelfs een uitstelverzoek uit, maar na overleg bepaalde de KNVB dat het duel door moet gaan. 

Aanwinsten
Oussama Darfalou en Max de Waal moeten na de winterstop voor de doelpunten gaan zorgen bij PEC Zwolle. Ze kwamen op huurbasis over van respectievelijk Vitesse en Ajax. Maikel van der Werff traint sinds korte tijd op proef mee. De centrale verdediger kwam eerder in zijn carrière ook al 2,5 jaar uit voor de Zwollenaren.

In bijna 100 wedstrijden voor Vitesse scoorde Darfalou 19 doelpunten.

Beker
In de strijd om de KNVB Beker gaat PEC Zwolle volgende week dinsdag op bezoek bij NAC. Het schakelde in eigen stadion tot dusver De Graafschap (4-1) en MVV (4-0) uit. In deze twee wedstrijden samen scoorde het één keer minder dan in 18 competitiewedstrijden. Verdedigend hebben ze het met 32 tegentreffers redelijk op orde. Dit is met name te danken aan het goede keeperswerk van Kostas Lamprou. De doelman die in het verleden ook voor Willem II speelde kwam afgelopen zomer over van RKC Waalwijk.

Kostas Lamprou (110 wedstrijden voor Willem II) stond na zijn Tilburgse periode onder de lat bij Ajax, Vitesse, RKC en nu PEC Zwolle. 

Historie
Willem II presteert  goed in Zwolle. Van de laatste vijf duels wonnen de Tilburgers er drie. De overige twee wedstrijden eindigden in 0-0. Op 19 maart 2016 was PEC Zwolle met 4-1 te sterk. Erik Falkenburg scoorde namens Willem II. Van de huidige selectie maakte alleen Freek Heerkens dat duel mee. Hij bleef in dat treffen 90 minuten op de bank.

Geert van Erven

Laatste nieuws