Willem II heeft geen probleem in Helmond
René Vermetten
Geert van Erven, Toin Damen

Willem II is de tweede periode in de Keuken Kampioen Divisie begonnen met een verdiende 1-3 overwinning op Helmond Sport. Na treffers van Jesse Bosch, Nick Doodeman en Michael de Leeuw schrokken de Tricolores halverwege de tweede helft even toen de thuisclub ook scoorde, maar zonder grote problemen loodsten de Tricolores de zege in veilige haven.

Al snel ontpopte Willem II zich als de dominante ploeg in de wedstrijd. Toch duurde het tot de tiende minuut alvorens er sprake was van enige dreiging. Een voorzet van Nick Doodeman bereikte Jeremy Bokila net niet, de meest vooruitgeschoven Willem II-aanvaller die een plek in de basis had gekregen ten koste van Max Svensson.

Van afstand

Doodeman kreeg vervolgens snel daarna de kans om zelf de score te openen. Toen de bal van grote afstand door Lucas Woudenberg op doel werd geschoten bleef de bal in de ploeg en bereikte Doodeman. Zijn harde kopbal belandde recht in de handen van doelman Mike Haverkotte. Daar waar Woudenberg geen succes had met zijn schot van afstand had ploeggenoot Jesse Bosch dat wel. En hoe. De middenvelder haalde in de 23 minuut van grote afstand verwoestend uit en liet Havekotte kansloos: 0-1.

Met wat meer precisie had Willem II als snel de score verdubbeld, de inzet van Leeroy Owusu belandde via de paal in de handen van de Helmond-keeper.

Volley

Het overwicht van Willem II resulteerde alsnog in een tweede treffer. Met nog geen halfuur op de klok bereikte Woudenberg Doodeman bij de achterlijn. De vleugelaanvaller controleerde bal en volleerde fraai raak: 0-2.

De thuisclub deed pas in de laatste vijf minuten voor rust weer enigszins van zich spreken. Een schot van Arno van Keilegom was geen probleem voor Kostas Lamprou en ook Elmo Lieftiek deed zijn oude club geen pijn en schoot voorlangs.

Eenvoudig

Amper uit de kleedkamer was het de beurt aan Michael de Leeuw. Waar hij bij een eerste poging onvoldoende richting kon geven aan een kopbal was het bij een tweede poging wel raak. Op een prima voorzet van Woudenberg knikte De Leeuw uiterst effectief de 0-3 tegen de touwen.

De twee kansen die Daniel Crowley vervolgens kort achterelkaar laat liggen om Willem II definitief in veilige haven te schieten, komt Willem II duur te staan: zowat uit het niets snelde Martijn Kaars het Tilburgse strafschopgebied binnen en verkleinde met een stiftje in de verre hoek de achterstand van zijn club tot 1-3.

Stand houden

Even drong de thuisclub daarna aan om ook snel een tweede treffer te produceren. Met het inbrengen van verse krachten Max Svensson en Jizz Hornkamp en later ook Ringo Meerveld, Joeri Schroijen en Wesley Spieringhs binnen de lijnen nam trainer Kevin Hofland maatregelen om te voorkomen dat zijn ploeg weer de kaas van het brood liett eten, zoals al vaker dit seizoen gebeurde. Zonder verder nog in de problemen te komen boekte Willem II na twee nederlagen weer een verdiende 3-1 overwinning en klimt het een paar plaatsen op de ranglijst.