Willem II heeft geen greintje geluk

Willem II heeft ook zijn vierde wedstrijd van het seizoen verloren. In Tilburg trok ADO Den Haag, net zoals vorig seizoen, met 1-2 aan het langste eind. Aan Haagse zijde was Abdenasser El Khayati met twee doelpunten de grote man. De Tilburgse treffer werd gescoord door Fran Sol.

Basisformatie

Het was deze week even gissen, maar trainer Erwin de looi had door de komst van spits Etien Velikonja gekozen om voort te borduren op het 5-3-2 systeem van na de winterstop van vorig seizoen. De Sloveen speelde samen met Fran Sol in de spits. Jop van der Linden speelde achterin met het bekende viertal verdedigers. Op het middenveld speelde Thom Haye op de plaats van Daniel Crowley, gesecondeerd door Ben Rienstra en Pedro Chirivella.

Goede start

Het eerste halfuur was er geen vuiltje aan de lucht. ADO Den Haag slaagde er geen moment in om in de buurt van Willem II-doelman Timon Wellenreuther te komen. De gastheren kregen enkele kleine kansen met een vrije trap van Jop van der Linden en een foutieve terugspeelbal waarbij Etien Velikonja zich in een te moeilijke hoek wrong. Na een halfuur ging de bal onverwacht op de stip na een overtreding van Fernando Lewis op Elson Hooi. De strafschop werd onberispelijk ingeschoten door de Haagse uitblinker op het middenveld; El Khayati.

5-3-2 of 4-3-3

De tweede helft gaf tot de zeventigste minuut hetzelfde spelbeeld als het eerste bedrijf. Met Ismail Azzaoui en Jordy Croux in de ploeg ging Willem II beter spelen en werden meer kansen gecreeerd. Uit een van die kansen tikte Fran Sol bij de eerste paal schitterend binnen: 1-1. In de slotfase ging de thuisploeg nog voor de volle winst. De treffer viel echter aan de andere kant. Timon Wellenreuther tikte twee ballen schitterend over de lat, maar was kansloos toen El Khayati vrij mocht aanleggen. In blessuretijd stond nog bijna de zeker verdiende gelijkmaker op het bord, maar de kopbal van Fran Sol eindigde op de kruising: 1-2.

Resultaten

Trainer Erwin van de Looi vertelde na afloop van de wedstrijd ervan overtuigd te zijn dat de resultaten volgen. De spelersgroep is pas sinds 1 september compleet en heeft tijd nodig om op elkaar ingespeeld te raken. Veel supporters zullen terugdenken aan het seizoen 1997/1998 waarin Willem II de eerste vier wedstrijden op rij verloor en in de vijfde wedstrijd tegen Fortuna Sittard haar eerste punt veroverde. Toeval of niet: ook nu staat met Roda JC een Limburgse tegenstander op het programma. Willem II eindigde dat seizoen als vijfde met maar liefst 55 punten.