Willem II heeft geen antwoord op Schotse powerplay

Willem II heeft geen antwoord op Schotse powerplay

De Europese droom van Willem II is ten einde. Een dodelijk effectief Rangers FC sloeg genadeloos toe in Tilburg. Waar Willem II de kansen liet liggen, ontpopten de fysiek sterke Schotten zich als meesters in de afronding: 0-4. 

Een leeg stadion en gestaag neerdalende regen. Een troostelozer ambiance was nauwelijks denkbaar. Toch begon de wedstrijd met vuurwerk dat de supporters buiten het stadion afstaken. Het moest de spelers aanzetten tot grootse Europese daden. Na Driess Saddiki en Victor van den Bogert was dit keer de beurt aan Miquel Nelom om het als rechtsback te proberen. Ché Nunnely en Mike Trésor stonden op de flanken geposteerd.

Pavlidis raakt de lat
Was het ontzag, onervarenheid of waren het zenuwen? Feit was dat Willem II na een kwart wedstrijd al tegen een bijna kansloze achterstand aan keek. Tot dan toe was de ploeg best aardig voor de dag gekomen. Sterker nog, Pavlidis had na een kwartier de openingstreffer op zijn schoen. Doelman Allan McGregor kreeg een schot van Derrick Köhn niet onder controle, maar in de rebound raakte de Griek de lat. Zo ontsnapte Rangers FC aan een vroege achterstand.

Persoonlijke fouten
De Schotten hadden het aanvankelijk lastig met het aardig combinerende Willem II. De thuisclub bleef goed uit de duels waardoor de Schotten weinig voordeel haalden uit hun fysieke overwicht. Het leek een spannende avond te worden, maar Willem II hielp de Schotten met persoonlijke fouten in het zadel. Eerst tikte Miquel Nelom de rappe Ryan Kent in het strafschopgebied aan. Aanvoerder James Tavernier benutte de pingel: 0-1. Die tegenvaller kwam hard aan in het Tilburgse kamp. Even later kreeg doelman Robbin Ruiter een bal niet onder controle. Waar Pavlidis tien minuten eerder de lat raakte, sloeg Kent in de rebound wel toe: 0-2. Nunnely verzuimde om Willem II snel terug in de wedstrijd te brengen. McGregor voorkwam de aansluitingstreffer, waardoor Rangers FC met een comfortabele voorsprong de rust haalde,

Ontnuchtering
De tweede helft had veel weg van het eerste bedrijf. Willem II leek goed uit de kleedkamer te komen. Binnen twee minuten kon Saglam uithalen, maar de uitblinkende McGregor was andermaal de situatie meester. Aan de andere kant sloeg Rangers FC wel direct toe. Een voorzet vanaf links werd door de Zweedse international Filip Helander tegendraads binnen gekopt: 0-3. De Europese ontnuchtering was compleet toen verdediger Connor Goldson ongehinderd de vierde treffer achter Ruiter kon koppen.

Afgekeurde treffer
Het pleitte voor het ontredderde Willem II dat het toch op zoek ging naar de eretreffer. Een vrije trap van Trésor zeilde net langs de verkeerde kant van de paal. Tien minuten voor tijd leek Pavlidis zich dan toch tot Europees topscorer van Willem II te kronen, maar de Italiaanse scheidsrechter Mariani keurde de treffer af wegens hands. Zo eindigde de avond in mineur. Het vooraf gehoopte stuntje tegen de Schotse grootmacht zat er niet in, waardoor het moedige Willem II strandt in de derde voorronde van de UEFA Europa League.

Geert van Erven

Laatste nieuws