Willem II geklopt door Jong PSV
Toin Damen

Willem II heeft donderdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd tegen Jong PSV verloren. In het Koning Willem II stadion werd het 1-2. Wesley Spieringhs en Pol Llonch keerden na blessureleed terug in de hoofdmacht.

De score werd in Tilburg al vroeg geopend. Nadat PSV’er Simon Colyn alleen op doel afging en keeper Jorn Brondeel wilde omspelen, werd de middenvelder van PSV voldoende door de Belg gehinderd om de bal op de stip te krijgen. Maxi Romero schoot het buitenkansje in de zevende minuut binnen: 0-1. Kort daarna knikte Nigel Thomas vanuit een hoekschop net naast.

spierings

Wesley Spieringhs maakte zijn officieuze rentree in het eerste elftal.

Weinig gevaar

Kevin Hofland zag Willem II vervolgens het balbezit in handen nemen, maar weinig gevaar creëren. De eerste poging van de thuisploeg viel na een klein halfuur te noteren. Na een voorzet van Nasser El Khayati schoot Argyris Kampetsis hoog over. PSV kwam voor de rust niet verder dan een van richting veranderd schot.

Gelijke hoogte

Na rust hanteerde Willem II een andere speelwijze. Daarvoor werd spits Kampetsis vervangen door verdediger Noah Lewis.

Kampeptis

Argyris Kampetsis in duel met Felipe Luis.

Kort op gelijke hoogte

Het leverde aanvallend meer op dan de Tricolores in de eerste helft lieten zien. Na een tot corner verwerkte aanval, knikte Emil Bergström een hoekschop van Görkem Saglam in de verre hoek binnen: 1-1. Na driekwart wedstrijd kwam PSV toch weer op voorsprong. Een afstandsschot van invaller Mylian Jimenez was Brondeel in zijn linkerhoek te machtig: 1-2. Met enkele jeugdspelers in de gelederen probeerde Willem II vervolgens nogmaals langszij te komen, maar het PSV-doel werd niet meer gevonden.