Willem II gaat onderuit in Utrecht

Willem II heeft in stadion Galgenwaard een nederlaag geleden tegen thuisploeg FC Utrecht. Een kleine 18.000 toeschouwers zagen de doelpunten over beide helften verdeeld worden. Sébastien Haller scoorde de openingstreffer en Richairo Zivkovic bepaalde in de extra speeltijd van de tweede helft de eindstand: 2-0.

FC UTRECHT SCHIET UIT STARTBLOKKEN

Willem II reisde zonder de zieke Obbi Oulare naar de Domstad, voor de hervatting van de competitie na het interlandweekend. Hierdoor was er weer een basisplaats voor Fran Sol. Na een indrukwekkende minuut stilte voor de afgelopen week overleden oud-voorzitter van FC Utrecht, Theo Aalbers, schoot de thuisploeg uit de startblokken. Na een slippertje van Darryl Lachman leek Gyrano Kerk te kunnen profiteren, maar zoals zo vaak wist Kostas Lamprou een doelpunt te voorkomen. Tientallen seconden later moest de Griekse goalie toch de bal uit het net vissen. Na een flitsende aanval vanaf de linkervleugel en strakke voorzet op Sébastien Haller, die bij de eerste paal de bal in het doel werkte: 1-0.

STORM LUWT

Nadat Sofyan Amrabat de bal naast schoot en Haller een voorzet bij de tweede paal miste, luwde de Utrechtse aanvalsgeest. Plots was daar een kans voor de Tricolores. Guus Joppen ontsnapte aan zijn tegenstander op de rechtervleugel en gaf een strakke voorzet op Fran Sol. De spits schoot de bal in tegenstelling tot zijn collega Haller, net naast het doel. Kort daarna volgde nog een uitstekende vrije trap van Jordy Croux, waar Erik Falkenburg in het zestienmetergebied een fractie van een seconde te laat op reageerde. Met een 1-0 achterstand zocht Willem II vervolgens de kleedkamer op.

NACHTKAARS

De kansen waren spaarzaam in de tweede helft. Een schot van Amrabat ging naast en Haller probeerde het met een technisch hoogstandje door de bal achter zijn standbeen te spelen, maar het leverde niets op. Willem II kwam amper in het stuk voor. Een afgeslagen schot van Croux en een slippertje van keeper David Jensen op een afstandsschot van Thom Haye waren de enige wapenfeiten, in een wedstrijd die als een nachtkaars leek uit te gaan.

VENIJN IN DE STAART

In de slotfase moest Lamprou plotseling weer vol aan de bak. Met een katachtige sprong tikte hij de bal schitterend uit de rechterhoek na een vrije trap van Kevin Conboy. Het slotakkoord was ook voor de thuisploeg. Ver in blessuretijd schoot invaller Nacer Barazite in eerste instantie op de paal, de bal kaatste naar de andere doelpaal, waarna deze voor de voeten van de ingevallen Richairo Zivkovic belandde. Een simpel intikkertje was goed voor een 2-0 overwinning van de thuisploeg. (EvdE)