Willem II fors onderuit in Almelo
Toin Damen

Willem II heeft de interlandbreak slecht verteerd. Het slaagde er niet in om ook de derde uitwedstrijd van het seizoen te winnen. Integendeel, in Almelo ging het hard onderuit: 4-1. De enige treffer van de Tricolores kwam op naam van Vangelis Pavlidis die daarmee hoog op de topscorersranglijst blijft staan. Willem II moet over een week thuis tegen VVV Venlo op jacht naar eerherstel.

Het duel in Almelo kwam aanvankelijk moeilijk op gang. Na een kwartier spelen was een vrije trap van debutant Mike Trésor Ndayishimiye, waar keeper Blaswich overigens de nodige moeite mee had, het enige noemenswaardige wapenfeit. Ndayishimiye kreeg van trainer Adrie Koster een basisplaats omdat Ché Nunnely niet wedstrijdfit bleek. Marios Vrousai schoof daardoor een linie naar voren.

Pavlidis schiet raak

Toen in de 17e minuut Cyriel Dessers het strafschopgebied van Willem II binnendrong en Wellenreuther in de korte hoek passeerde (1-0), kwam de wedstrijd wel los. De thuisclub wilde direct doordrukken en een tweede treffer forceren, maar Willem II doorstond de kortstondige storm. Het deed wat het dit seizoen al vaker deed, zich niet van de wijs laten brengen en op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die verscheen na 33 minuten op het scorebord toen Ndayishimiye in het strafschopgebied nuttig werk verrichtte, de bal voorgaf en Pavlidis in staat stelde van dichtbij te scoren: 1-1.

Nieuwe averij

Daarmee leek de opgelopen schade gerepareerd, maar de Tricolores liepen voor rust toch nog opnieuw averij op. Timon Wellenreuther kwam bij de achterlijn ver uit zijn doel en noopte Jordens Peters tot het maken van een overtreding. De vrije trap die volgde werd door Dessers in het doel gewerkt: 2-1. Opnieuw rook de thuisploeg de kans om verder afstand te nemen. Willem II had geluk dat Miquel Nelom, hij debuteerde eveneens in de Tilburgse hoofdmacht, een counter waarbij een overtal aan Heraclieden op het Tilburgse doel afkwamen te elfder uren kon verijdelen.

Snelle tegengoals

Willem II restte niets anders dan in de tweede helft opnieuw jacht te gaan maken naar de gelijkmaker. Maar omdat er aan Tilburgse zijde te weinig lukte deze middag en Heracles al snel opnieuw scoorde, bleek dat een mission impossible. De 3-1 van Sylverster van der Water was overigens zeer fraai. Hij nam de van de achterlijn teruggetrokken bal in een keer op de pantoffel en liet Wellenreuther kansloos. Nu drukte de thuisploeg wel door want met pas 63 minuten op de klok rondde Mauro Junior een vlot lopende aanval van Heracles af: 4-1. Daarmee was de wedstrijd definitief gespeeld. Pavlidis had de stand nog een iets draaglijker aanzicht kunnen geven maar hij slaagde er niet in de bal uit een corner over de doellijn te werken.

Teveel ging mis

De ook dit keer weer massaal meegereisde supporters werden er stil van. Niet vreemd want ook zij zullen gewend zijn geraakt aan de overwinningen in uitwedstrijden die onder Adrie Koster ogenschijnlijk zo makkelijk tot stand komen. De nederlaag verraste ook Koster : ‘Zulke wedstrijden zitten er blijkbaar ook tussen. Er ging te veel fout in de verdediging en ook aanvallend brachten we te weinig. Verliezen is dan een logisch gevolg.’