Willem II - FC Emmen / Tijd voor thuiswinst

Willem II - FC Emmen / Tijd voor thuiswinst

Zaterdagavond gaan de Tricolores op zoek naar de eerste thuisoverwinning van dit seizoen. Willem II is dan gastheer voor FC Emmen. Na eerdere overwinningen op vreemde bodem in Zwolle en Sittard, is het nu tijd om het trouwe thuispubliek, met inmiddels meer dan 10.000 seizoenkaarthouders, te verwennen.

De promovendus van afgelopen seizoen handhaafde zich in de Eredivisie met een keurige 14e plaats op de eindrangschikking. Voor deze positie zullen de Emmenaren ook dit seizoen blind willen tekenen, alhoewel de statistieken uitwijzen dat het tweede seizoen veelal lastig is. Al vindt FC Emmen-trainer dat dat niet per se voor zijn ploeg hoeft te gelden. 'VVV heeft vorig seizoen bewezen dat het niet altijd zo hoeft te zijn. Zo sta ik er ook in. Als je je huiswerk goed doet en jezelf blijft ontwikkelen, dan denk ik dat het niet moeilijker zou moeten zijn. Of het daadwerkelijk zo is, moet nog blijken', vertelde hij onlangs bij FOX Sports. 'Voor mij is het klip en klaar dat we maar één doelstelling hebben: dat is ons in één keer veilig spelen.' 

Vorig seizoen verloor Willem II de laatste thuiswedstrijd van FC Emmen (2-3)

Nieuwe selectie
FC Emmen moet dat gaan doen met vrijwel een compleet nieuwe selectie. Maar liefst 21 spelers trokken de deur in Emmen achter zich dicht. Daartegenover staan dertien aanwinsten die door de club in de zomermaanden tot dusverre werden verwelkomd. Lukkien verwacht meer passie, meer lef en minder naïviteit. Met een stijgende begroting van 6 miljoen naar 8,2 miljoen en een ongeslagen status in de voorbereiding, waren de verwachtingen voorafgaande aan de start van de competitie toch wel hoopvol.

'Beste eerste helft'
Uit de eerste twee competitiewedstrijden tegen FC Groningen en Ajax werden echter geen punten gehaald. Sterker nog, FC Emmen slaagde er ook niet in om te scoren. Afgelopen zaterdag in het thuisduel tegen SC Heerenveen kwam de ommekeer. 'In de beste eerste helft van het seizoen”, aldus Lukkien, vielen beide doelpunten waardoor FC Emmen met 2-0 zegevierde. 

Koploper?
Willem II bewaart geen goed herinneringen aan de laatste thuiswedstrijd tegen FC Emmen. De eerste Eredivisie-ontmoeting tegen de Emmenaren in Tilburg ging verloren. Medio mei namen de Tricolores via Vangelis Pavlidis en Alexander Isak een 2-0 voorsprong, maar stond het na negentig minuten 2-3, waardoor FC Emmen zich direct handhaafde in de Eredivisie. Mochten de Tricolores de winst naar zich toe trekken, dan staat Willem II minstens voor enkele uren weer aan kop van de ranglijst.


Fotografie © Geert van Erven

Laatste nieuws