Willem II en PEC naarstig op zoek naar driepunter

Willem II en PEC naarstig op zoek naar driepunter

Kunnen de Tricolores vandaag eindelijk weer eens drie punten op hun conto bijschrijven? Het zou de vele bezorgde supporters die vanavond voor de buis zitten een lief ding waard zijn. Tegenstander PEC Zwolle heeft echter ongetwijfeld andere plannen. 

Ook in Zwolle kunnen ze elk punt goed gebruiken om verder afstand te nemen van de onderste regionen. Net als Willem II wist de ploeg van trainer John Stegeman in het nieuwe jaar nog niet te winnen. Het bleef bij een knap punt tegen AZ. De wedstrijden tegen Feyenoord en Fortuna Sittard werden verloren. Met zeventien punten uit evenveel wedstrijden bezet PEC Zwolle de dertiende plaats op de ranglijst.

Moeilijk te kloppen 
Uit het doelsaldo (17 voor, 26 tegen) blijkt dat het scoren een probleem vormt bij onze gasten. Veelzeggend is dat middenvelder Clint Leemans samen met Mike van Duinen topscorer is met slechts drie treffers. Anderzijds blijkt uit de cijfers ook dat je PEC Zwolle niet gemakkelijk verslaat. Liefst acht wedstrijden van de ‘Blauwvingers’ eindigden dit seizoen in een gelijkspel. 

    Ws W G V P Ds
13 PEC Zwolle 17 3 8 6 17 17-26
16 Willem II 17 2 4 11 10 20-36

Aanvallende versterking
Om de aanval nieuwe impulsen te geven nam PEC Zwolle onlangs oud-Willem II-er Virgil Misidjan over van 1. FC Nürnberg. Een tegenvaller was het langdurig wegvallen van de van Manchester City gehuurde spits Slobodan Tedic. De zoektocht naar een nieuwe aanvalsleider is dan ook in volle gang. Ook Mustafa Saymak ontbreekt vanwege een blessure in de wedstrijdselectie. 

Jeugdexponent Virgil Misidjan speelde 55 wedstrijden in het eerste elftal van Willem II

Goals gevraagd
In 2020 eindigden beide ontmoetingen tussen Willem II en PEC Zwolle in een doelpuntloos gelijkspel. Tijd voor wat doelpunten dus, zoals in het openingsduel van het vorig seizoen. Mede door twee goals van Vangelis Pavlidis wonnen de Tricolores in Zwolle met 1-3. 

Minuut stilte voor Henk de Jonge
Willem II – PEC Zwolle begint vanavond om 20.00 uur en is te zien bij ESPN2. Scheidsrechter is Sander van der Eijk. In Zeist fungeert Richard Martens als VAR. Voorafgaand aan de wedstrijd wordt een minuut stilte in acht genomen. Daarmee gedenken we aan voormalig Willem II-trainer Henk de Jonge, die onlangs overleed. De spelers van Willem II dragen vanavond rouwbanden.

Heb jij een voorspellende gave? Zet met TOTO in op Willem II - PEC Zwolle. Speel bewust, 18+.

 

Geert van Erven, Toin Damen

Laatste nieuws