Willem II en FC Den Bosch voor volle tribunes
Fotografie door
Toin Damen

Willem II trof dit seizoen al FC Eindhoven, Jong PSV en TOP Oss. Vanavond is FC Den Bosch de vierde Brabantse tegenstander van het seizoen. De gasten uit Den Bosch staan met twee overwinningen en zeven nederlagen op de voorlaatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.



Zowel thuis tegen TOP Oss als uit tegen ADO Den Haag wist de ploeg van trainer Jack de Gier een keer te winnen. De Gier speelde in zijn spelersloopbaan 63 keer voor Willem II, waarin hij 17 keer wist te scoren. Hij wordt in Den Bosch geassisteerd door Marc Höcher en Jan de Hoon die allebei in het verleden ook bij Willem II werkzaam zijn geweest.

 

Play-offs

Willem II en FC Den Bosch troffen elkaar in competitieverband voor het laatst in de openingsronde van het seizoen 2013-2014. Dat duel eindigde in een 2-2 gelijkspel. Twee jaar eerder stonden beide ploegen in de finale van de play-offs voor een ticket naar de Eredivisie. In stadion De Vliert bleef het 0-0.  De return in Tilburg eindigde in 2-1 overwinning voor Willem II. Marc Höcher en Jens Podevijn zorgden voor een veilig lijkende voorsprong. Maar in een tijd dat uitdoelpunten nog dubbel telden bracht Bart van Brakel negen minuten voor tijd de spanning nog terug in de wedstrijd. 

 

Spelersverkeer

Er verkassen regelmatig spelers vanuit de Brabantse hoofdstad naar Tilburg of omgekeerd. Het meest spraakmakende voorbeeld komt uit het seizoen 2011-2012 toen net voor de play-offs naar buiten kwam dat Jordens Peters en Kees van Buren een contract bij Willem II hadden getekend. Voor trainer Alfons Groenendijk een reden om beide verdedigers niet op te nemen in de wedstrijdselectie. Victor van den Bogert, Dylan Ryan en Timo Regouin bewandelden de afgelopen jaren de omgekeerde weg en zijn nu actief bij FC Den Bosch.

Pareltje

In de zomer van 2021 slaagde Willem II erin het Bossche pareltje Ringo Meerveld naar de club te halen. De geboren Bosschenaar debuteerde al op 16-jarige leeftijd in het eerste elftal en speelde voordat hij zijn debuut maakte in de Eredivisie al 46 duels in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin was hij goed was voor vijf doelpunten en evenveel assists. Een halfjaar later bewandelde ook spits Jizz Hornkamp dezelfde weg.

De in Den Bosch geboren en getogen Meerveld doorliep de Bossche jeugdopleiding en kwam 48 keer in actie in de hoofdmacht. Hornkamp speelde 54 wedstrijden en scoorde daarin 25 keer. 

 

Arbiter

De wedstrijd in het Koning Willem II stadion staat onder leiding van Martin Perez. De 34-jarige arbiter uit Helmond floot Willem II in de Eredivisie drie keer met wisselend resultaat. Winst in de thuiswedstrijd tegen Heracles Almelo, verlies aan de Meerdijk tegen FC Emmen en een gelijkspel in en tegen Zwolle. Dit seizoen was hij ook de leidsman in de uitwedstrijd tegen Jong FC Utrecht, die in 0-0 eindigde.



Willem II - FC Den Bosch is niet live bij ESPN te zien. Je kunt de wedstrijd live volgen via Willem II Radio (JUKE) en onze liveblog

Bericht delen