Willem II en de Energietransitie
Fotografie door
Toin Damen

Woensdag 20 april kwamen er ruim 90 sponsoren van Willem II af op de Business lunch met als thema ‘De Energietransitie’.



De klimaatveranderingen en de oplopende energiekosten maken het voor iedereen belangrijk om te kijken hoe we energiezuiniger kunnen leven en zakelijk concurrerend kunnen blijven. De afgelopen maanden hebben Willem II en Midpoint Brabant ook gekeken hoe de energietransitie van Willem II en het Koning Willem II stadion eruit gaan zien de komende jaren.



Willem II wordt geconfronteerd met een enorme stijging van de energielasten de komende jaren. Joost Ploos van Amstel van Midpoint deed uit de doeken welke maatregelen er genomen kunnen worden door Willem II om zelfvoorzienend te worden en hoe er aanzienlijk op de kosten bespaard kan gaan worden. Het stadion en de omringende parkeerplaatsen lenen zich bij uitstek om te investeren in de aanleg van zonnepanelen en WKO-installaties. Middels een heldere presentatie liet Joost zien welke concrete ideeën er zijn om dit op rendabele wijze mogelijk te maken.

Bericht delen