Willem II en Al-Khor komen niet tot scoren

Aan het einde van een week trainingskamp speelde Willem II vanmiddag in Herpen tegen de nummer acht uit de Qatarse Qatari League, Al-Khor. Er vielen maar weinig kansen te noteren, waardoor de wedstrijd eindigde zoals hij begon, 0-0.

Weinig kansen

Willem II startte zonder de geblesseerde Jordens Peters en Dimitris Kolovos. De Qatari zijn in voorbereiding op de competitie die voor hun op 4 augustus van start gaat en hebben een trainingskamp van drie weken in Garderen belegd. De Qatari, die eerder ruim van Sparta O23 verloren, speelden heel gegroepeerd, waardoor het voor de aanvallers van Willem II niet meeviel om tot grote kansen te komen. In de eerste helft dwong Llonch de keeper tot een uiterste redding om een doelpunt te voorkomen. Daarna was er een schot van Kristinsson wat rakelings voor het doel langs ging. Daarmee waren de kansen aan Tilburgse kant gemeld. De Qatari, onder leiding van de Tunesische coach Adel Sellmi, wisten geen enkele maal op doel te schieten, waardoor 0-0 de logische ruststand was.

Geen verandering

Thomas Meissner en James McGarry werden in de rust gewisseld voor Victor van den Bogert en Pieter Bogaers. Ook in de tweede helft veranderde er echter weinig aan het spelbeeld. Een schot van Sol spatte op de paal uiteen. Niet veel later mochten een zestal spelers (Lewis, Heerkens, Akkaynak, Crowley, Llonch en Sol) de koelte van de tribune opzoeken. Lieftink, Dankerlui, Coulibaly, Urbanski, Saddiki, Kok en Lauwers waren hun vervangers. Maar ook zij slaagden er, net als de Qatari overigens, niet in om tot kansen te komen.

Basispstelling: Wellenreuther, Lewis, Meissner, McGarry, Heerkens, Llonch, Akkaynak, Crowley, Croux, Sol en Kristinsson.