Willem II en ADO Den Haag in evenwicht

Willem II en ADO Den Haag in evenwicht

De kraker tussen Willem II en ADO Den Haag heeft geen winnaar opgeleverd. Twee benutte penalty's en tweede rode kaarten vertellen het verhaal van een wedstrijd die bol stond van de spanning: 1-1. Met het gelijke spel schieten beide ploegen weinig op. 

Passie, strijd en leeuwenmoed. Met die ingrediënten wilde Willem II het verschil maken tegen ADO. Pol Llonch ging voorop in de strijd en na een aftastend begin trok Willem II het initiatief naar zich toe. Grote kansen leverde het niet op, maar met enkele corners wist de thuisclub toch gevaar te stichten. Met een rake kopbal leek Wesley Spieringhs zelfs de ban te breken, maar scheidsrechter Mulder had een overtreding geconstateerd.

Om Wesley Spieringhs was onbedoeld veel te doen tijdens Willem II - ADO.

Rood voor Gomelt
Dat er veel spanning op de wedstrijd zat, was op het veld duidelijk terug te zien. Er ging veel mis aan beide kanten. Zo kreeg Tomislav Gomelt op slag van rust ruzie met de bal, waardoor Kwasi Wriedt kon overnemen. De Kroaat haalde de Duitse Ghanees van achteren neer. Mulder trok direct rood. Het tiental van ADO trok zich massaal terug op eigen helft om tot de rust geen verdere schade meer op te lopen.

Trésor benut penalty
De grote vraag was of Willem II het numerieke overwicht na de pauze kon verzilveren. Het antwoord kwam snel. Binnen een minuut in de tweede helft werd Spieringhs in de Haagse zestien van de sokken gelopen. Invaller Mike Trésor benutte de penalty koeltjes: 1-0. 

Mike Trésor schiet vanaf de stip de 1-0 binnen.

Met drie verse krachten ging ADO Den Haag wat opportunistischer spelen. Het sorteerde direct effect. Eerst liet Michiel Kramer nog een scherpe voorzet van Boy Kemper aan zijn neus voorbij gaan. Even later werd de Haagse spits ongelukkig geraakt door Jordens Peters. Mulder wees opnieuw naar de stip en Shaquille Pinas schoot de gelijkmaker binnen.

Met nog een halfuur op de klok kon Willem II opnieuw beginnen. De thuisclub kregen een nieuwe tegenvaller te verwerken na een ongelukkige overtreding van Jordens Peters, vond Mulder. Toch leek de aanvoerder vooral de bal te spelen. Het leverde de aanvoerder zijn tweede kaart op, waardoor ook het numerieke evenwicht 'hersteld' was.

Status quo
Met de moed der wanhoop probeerde Willem II in de slotfase nog een beslissing te forceren. Een kopbal van invaller Ole Romeny ging over, waardoor de status quo intact bleef. Met ieder een punt, een benutte strafschop en een rode kaart hielden Willem II en ADO elkaar in balans. Daardoor blijft op de ranglijst het verschil tussen beide clubs in het doelsaldo zitten.  

Ole Romeny is teleurgesteld na het gelijkspel.

Toin Damen, Geert van Erven

Laatste nieuws