Willem II eindigt voorbereiding met zege

Willem II eindigt voorbereiding met zege

Willem II is de oefencampagne geëindigd met een overwinning op OFI Kreta. In het Koning Willem II stadion werd het op de afgelaste Koningsdag 2-1 door doelpunten van Karim Coulibaly en Marios Vrousai. 

Bij Willem II startte de nieuwste aanwinst, Sebastian Holmén, meteen in de basis. Hij stond rechts in het centrum naast aanvoerder Jordens Peters. Het spel golfde in de openingsfase op en neer. Dat kwam omdat geen van beide partijen de touwtjes écht in handen nam. Na een kwartier was het eerste kansje voor Peters. De aanvoerder zette na een vrije trap van Marios Vrousai zijn hoofd tegen de bal, maar het boogballetje ging over het doel. 

Tegen verhouding in
Aan Griekse kant was de eerste kans voor voormalig Willem II’er Vajebah Sakor. De Zweed schoot vanaf de rand van het strafschopgebied echter huizenhoog over. In het restant van de eerste helft waren de beste kansen voor Willem II (Pavlidis, Nunnely, Vrousai), maar kort voor het rustsignaal was het OFI Kreta dat enigszins tegen de verhouding in op voorsprong kwam. De door OFI van Fortuna Sittard-gehuurde Lisandro Semedo krulde de bal prachtig in de verre hoek achter de kansloze Wellenreuther: 0-1.

Vervolg onder Tweet


Coulibaly drukt stempel
In de rust werd Köhlert gewisseld voor Coulibaly. De Fransman vertolkte in de tweede helft een belangrijk rol. Na een uur kreeg Willem II in korte tijd twee grote kansen om op gelijke hoogte te komen. Na een voorzet van Pavlidis schoot zijn landgenoot Vrousai tegen een kluitje van OFI-spelers. Uit de rebound had Nunnely de bal voor het inschieten, maar zijn harde poging ging net naast het doel. Niet veel later kwam de 1-1 toch op het scorebord. Uit wederom een voorzet van Pavlidis, die een sterke indrukte maakte, knikte Coulibaly tegendraads en via de hand van doelman Sotirou binnen: 1-1. Tien minuten later stond de doelpuntenmaker aan de basis van de uiteindelijk winnende treffer. Coulibaly werd binnen de ‘16’ neergehaald. Scheidsrechter Vos wees naar de stip, waarna Vrousai vanaf de stip binnenschoot: 2-1. 

Einde oefenprogramma
Daarmee eindigt Willem II de voorbereiding met vier overwinningen, een gelijkspel en een verliespartij. Komende vrijdag opent Willem II met PEC in Zwolle het nieuwe Eredivisie-seizoen. Op zaterdag 10 augustus is Vitesse in de eerste thuiswedstrijd de tegenstander. 

Fotografie © Geert van Erven

Laatste nieuws