Willem II contracteert aanvaller Donis Avdijaj
Fotografie door
Toin Damen

Donis Avdijaj keert bij Willem II terug in de Eredivisie. De 21-jarige Duitse aanvaller werd afgelopen halfjaar door Roda JC gehuurd van Schalke ’04, waarvan de Tricolores hem definitief overnemen. Avdijaj tekent voor een seizoen, waarna de club de optie heeft om het contract met een jaar te verlengen. Hij is speelgerechtigd en dus inzetbaar tegen FC Groningen.

In het halfjaar dat hij verhuurd werd aan de Limburgers scoorde hij in twaalf wedstrijden viermaal, waaronder de prachtige treffer tegen Willem II in de kwartfinale van het KNVB-bekertoernooi. Daarnaast was hij goed voor twee assists. 

Schalke’04

Voordat de snelle en technisch onderlegde aanvaller bij Roda JC zijn geluk beproefde, speelde hij ruim zes seizoenen bij Schalke’04. Dat deed hij verdeeld in optredens bij zowel het eerste als tweede elftal. In de seizoenen 2014-2015 en 2015-2016 werd hij door Die Königsblauen uitgeleend aan het Oostenrijke Sturm Graz, waar hij met 42 wedstrijden een vaste waarde was. 

Kosovo

De in Duitsland geboren Kosovaar doorliep enkele Duitse jeugdelftallen, maar maakte in 2016 het besluit om voor Kosovo uit te willen komen. In het voorjaar van 2017 debuteerde hij voor Kosovo in de WK-kwalificatiewedstrijd tegen IJsland. 

Linkerflank

Technisch directeur Joris Mathijsen: ‘Donis is ons opgevallen in de periode dat hij bij Roda JC speelde. Een paar weken geleden werden we op de hoogte gesteld dat hij Schalke mocht verlaten. We hebben toen contact met hem opgenomen en dat heeft uiteindelijk geresulteerd in een contract. Donis kan in de aanval op meerdere positie spelen, al speelt hij voornamelijk op de linkerflank.’Niet tegen, maar voor Willem II

Avdijaj, die met rugnummer 18 gaat spelen, wist in het bekerduel Willem II - Roda JC al in het Koning Willem II stadion tot scoren te komen. Hij zette op prachtige wijze de 1-2 op zijn naam. 'Dat doelpunt kan ik me nog goed herinneren. Maar nu is alles anders en ga ik mijn doelpunten niet tegen, maar voor Willem II maken.'Herzlich Willkommen Donis und viel Erfolg! 

Bericht delen