Willem II boekt ruime oefenzege op Lierse

Willem II boekt ruime oefenzege op Lierse

Willem II heeft in de voorbereiding de vijfde opeenvolgende overwinning behaald. De Belgische tweedeklasser Lierse Kempenzonen werd met 4-1 opzij gezet. Voor rust wisten de gasten de schade te beperken, daarna nam Willem II snel afstand. De ongeslagen status in de oefencampagne kwam geen moment in gevaar.

Met de oefenwedstrijd tegen Lierse sloot Willem II een vijfdaags trainingskamp af. In de Oisterwijkse bossen legde de selectie onder leiding van trainer Fred Grim de basis voor een seizoen dat op 15 augustus begint met de thuiswedstrijd tegen Feyenoord. 

Kabangu bedrijvig
De gedane arbeid betaalde zich uit tegen de Belgen. Ten opzichte van de vorige oefenwedstrijd tegen Excelsior startte Willem II met Wesley Spieringhs en Rick Zuijderwijk in de basis. De thuisploeg kwam goed uit de startblokken. De bedrijvige Elton Kabangu was na vier minuten dicht bij de openingstreffer, maar zijn inzet werd gekeerd door doelman Jarno de Smet. 

Derrick Köhn speelde een erg sterke wedstrijd. 

Evenwicht
In de eerste helft was de wedstrijd redelijk in evenwicht. Beide ploegen leden veel balverlies, waardoor het moeilijk was om tot een fatsoenlijke aanvalsopbouw te komen. Bij Willem II kwam het meeste gevaar van de linkerkant, waar Kabangu veel energie in de wedstijd legde en Derrick Köhn regelmatig langs de zijlijn opstoomde. Lierse moest het hebben van sporadische uitbraken. Na ruim een halfuur spelen maakte Robbin Ruiter een inzet van Stallone Limbombe onschadelijk. 

Penalty
Niet veel later werd Mats Köhlert aangetikt in  het strafschopgebied. Vanaf elf meter zette Otschi Wriedt de thuisclub op voorsprong: 1-0. Dat was ook de ruststand. Met de handige Max Svensson in de ploeg voor Zuijderwijk speelde Willem II in de tweede helft verder naar voren. Het leverde snel resultaat op. Leeroy Owusu bediende uitblinker Kabangu op maat: 2-0. 

Elton Kabangu viert zijn treffer met John Yeboah.

Aardig combinatiespel
Willem II ging steeds makkelijker spelen en legde een paar aardige combinaties op de mat. Na ruim een uur spelen werd een Duits onderonsje Lierse te machtig. Köhn beloonde zijn goede wedstrijd met een mooie assist op Wriedt. Tien minuten voor tijd lanceerde Svensson de diepgaande Kabangu, die op zijn beurt invaller John Yeboah in staat stelde om de 4-0 binnen te schieten. In de slotfase mochten de Belgen nog een penalty nemen. Jens Naessens bracht vanaf elf meter de eindstand op 4-1. Willem II vervolgt de oefencampagne volgende week met een uitwedstrijd tegen Go Ahead Eagles. 

Nieuwelingen Max Svensson en Nikos Michelis kwamen tegen Lierse in actie. 

Opstelling Willem II
Ruiter, Owusu, Bergström, Heerkens, Köhn, Spieringhs, Zuijderwijk, Saglam, Köhlert, Wriedt, Kabangu. 

Toin Damen, Jeroen Meuwsen

Laatste nieuws