Willem II blijft ongeslagen in voorbereiding

Willem II blijft ongeslagen in voorbereiding

In de oefencampagne heeft Willem II de derde overwinning op rij geboekt. In Oisterwijk werd TOP Oss met 2-0 aan de kant gezet. Vangelis Pavlidis scoorde beide treffers.

De oefenwedstrijd gold als afsluiting van het trainingskamp in Oisterwijk. Onder het lover legde trainer Adrie Koster met zijn staf de basis voor de komende maanden. De trainingsarbeid betaalde zich tegen TOP Oss uit in een regelmatige overwinning.

Geen Llonch
Willem II startte in Oisterwijk zonder Pol Llonch. De Spanjaard ondervond nog te veel hinder van zijn lies. Daardoor speelde Daniel Crowley wat meer teruggetrokken dan normaal. De Engelsman werd op het middenveld geflankeerd door Dries Saddiki. Net als vorige week tegen Oostende speelde Marios Vrousai achter de spitsen. Willem II had het aanvankelijk lastig met de stugge tegenstander. Ondanks het vele balbezit waren de doelkansen schaars.

Recept
TOP Oss speelde goed georganiseerd en hield de ruimtes klein. Een beproefd recept waarmee de ploeg vorig seizoen zo goed voor de dag kwam in de Keuken Kampioen Divisie. De zesde plaats in de eindrangschikking leverde de Ossenaren een ticket voor de play-offs op. Daarin bleek Sparta Rotterdam te sterk. Zoals elk jaar keren de beste spelers Oss de rug toe. De voormalige Ajax-beul Bryan Smeets gaat zijn geluk beproeven bij Sparta Rotterdam. De transfervrije topscorer Huseyin Dogan staat in de belangstelling van clubs uit binnen- en buitenland.

Voorsprong bij rust
Pas in de slotfase van de eerste helft slaagde Willem II erin om TOP Oss aan het wankelen te brengen. Saddiki kwam net tekort na een aardige combinatie tussen Marios Vrousai en Che Nunnely. Even later was het toch raak. Nunnely nam een corner vanaf rechts, Pavlidis kopte binnen: 1-0. Bijna had TOP Oss direct een antwoord klaar, maar de clubloze Piet Velthuizen voorkwam met een uitstekende redding de gelijkmaker van Karim Loukili. 

Weer Pavlidis 
Met de invallers Victor van den Bogert en Damil Dankerlui begon Willem II aan de tweede helft. Vrousai wisselde van positie met Mats Köhlert die achter de spitsen een paar aardige dingen liet zien. Vanaf rechts bereidde de Duitser het tweede doelpunt voor dat opnieuw van Griekse signatuur was. Ditmaal liet rondde Pavlidis met een tegendraads schot af: 2-0. TOP Oss kon er weinig tegenover stellen. Ook Tilburger Lars Hutten kon zich niet onderscheiden. De oefenzege had nog ruimer uit kunnen vallen als Crowley in de slotfase een penalty had benut. Zijn matige inzet werd echter gekeerd door doelman Ronald Koeman jr..

Opstelling Willem II
Velthuizen / Lewis (46 / Dankerlui) / Peters (46 / Van den Bogert) / Heerkens / Ryan / Saddiki / Crowley / Vrousai (62 / Köhlert) / Nunnely / Pavlidis (62 / Coulibaly) / Köhlert (88 / Vrousai).

Fotografie © Toin Damen / Geert van Erven

Laatste nieuws